A+ A A-

Nissan Qashqai Black Edition – Egy kis fekete mágia

Egyedi szériával próbálja még kelendőbbé tenni a Nissan a sikermodelljét, a Qashqait, de a Black Editionért talán túl sokat kérnek.

Mindenki terepjárót akar, és az SUV-divat egyik megteremtője, de még inkább elterjesztője a Nissan Qashqai volt, még a kétezres évek közepe táján. Az elgondolás olyannyira bevált, hogy ma már szinte alig van olyan márka, amely nem kínál ilyen sportos szabadidő-autót. Akárcsak az átkosban, az osztályharc itt is egyre fokozódik. A kategória sikere valamilyen szinten érthető, hiszen Golf-árban kapunk egy testes, de mégsem óriási, terepjárónak kinéző városi kocsit. A második generációs Qashqai is abszolút sikersztori, de a harmadik éve piacon lévő modell bármennyire is szép és jó, azért az érdeklődést fent kell rá tartani, s ezt az egyedi kiadásokkal lehet a legkönnyebben elérni. Azt nem állíthatjuk, hogy a Nissan Qashqai Black Edition iskolapéldája annak hogyan kell ezt csinálni, mert nagy szakértelmet nem igényelt az a módosítás, amit a japánok végrehajtottak. Nagyjából egy fiatal autóimádó is össze tudta volna állítani azt a csomagot, amit a Nissan Qashqai Black Edition 1.6 dCi 4x4 kínál.

Hirdetés

De vegyük sorra, mitől nyújt többet ez a Qashqai, mint a mezei. Nos, főleg pár külső dizájneleme más. A Black Edition csomag a Tekna, tehát a csúcsváltozat felszereltségén felül tartalmaz napfénytetőt, ezüst színű tetősínt, 19 colos egyedi fekete, Ibiscus nevű könnyűfém felniket, valamint Crossover csomagot, amely apró első és hátsó díszítőelemeket takar. Belül még minimálisabb az eltérés, csupán a fűthető első szélvédő, ami télen igazán értékes pluszt jelent, valamint a Black Edition feliratú ajtóküszöb csíkok jelentik a másságot. Szóval ez nem sok, sőt meglehetősen szerény. Ráadásul látványra sem nyújt akkora extrát a fekete felnikkel az autó. Érdekes módon a Nissan Qashqai Black Edition nemcsak fekete, hanem fehér festéssel is kapható. A fekete metálfényezés, részben bőrülésekkel, 135 ezer forint pluszt jelent még a vételárban.
A modellcsalád erényeit hosszan sorolhatnánk, véleményünk szerint az egyik legjobb választás ebben a kategóriában, ám a Nissan Qashqai Black Edition változata nem adja azt a pluszt, ami megéri a 10 349 000 forintos vételárat. A gyors, erős és gazdaságos 1,6-os Renault dCi dízelmotorral szerelt Qashqai 4x4-es csúcsverziója (Tekna) 9 769 000 forintért hazavihető, mitöbb azt sokkal tetszetősebb külsővel összeállíthatjuk, míg a Black Edition kivitelnél – mint régen az állami járműforgalmazónál, a Merkurnál – van ugyan színválasztás, de csak fekete vagy fehér.

Utoljára frissítve: 2017. április 16., vasárnap 15:30
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!