A+ A A-

Michelisz közel járt a dobogóhoz

Negyedik hely a főfutamon a Hungaroringen

Nem úgy sikerült ez a hazai viadal sem Michelisz Norbertnek, ahogy azt szerette volna. A túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi versenyhétvégéjén csupán egy negyedik helyet sikerült elcsípnie a magyar sofőrnek. Amióta a Honda gyári pilótája Michelisz Norbert, azóta nem megy neki a Hungaroringen. Tavaly egyik mogyoródi futamon sem szerzett pontot, az idén pedig bármilyen jól is kezdte az első versenyt vasárnap; már az elején a harmadik helyre jött fel, később azonban ütközött, és végül pont nélkül, öt kör hátránnyal fejezte be a futamot. Később kiderült, bal első defekt miatt úszott el a dobogó.

 

wtcc 2017 loero 37702


A második délutánin, a főversenyen már jobban szerepelt a Honda magyar pilótája, aki a hatodik pozícióból vágott neki a tizenöt körnek. A rajtnál megtartotta pozícióját, majd egy helyet előrelépett egy kiesés nyomán. Egy rövid biztonsági autós fázist követően, Rob Huff büntetése miatt már a negyedik helyen találta magát. Innentől következett az unalmas, eseménytelen körözgetés, bár ennek talán már Michelisz is örült a korábbi hektikus futamok után. A verseny második felében jószerivel semmi különös nem történt a ringen, így a vasárnap Mogyoródra kilátogató 35 ezer hazai szurkolók kedvence éppen hogy lemaradt a dobogóról.

– Nehéz volt ez a hétvége, szerettem volna valamit visszaadni a szurkolóknak abból, amit tőlük kapok a hazai versenyeimen, megérdemelnék, hogy magyar pilótát lássanak a dobogón, sajnos ez most sem jött össze – nyilatkozta Michelisz Norbert. – A második futamon jól kezdtem, de végül nem volt esélyem a harmadik hely megszerzésére. Szomorú vagyok, nem ez a legjobb szezonkezdetem, nem sok szerencsém volt se itt, se az előző két versenyhétvégén. Azért reménykedem, hogy ennél jobb lesz a folytatás.

Michelisz Norbert 16 pontot gyűjtött a főfutamon, összességében pedig a harmadik forduló után 62 ponttal a nyolcadik helyen áll a világbajnokságban. Az állás: 1. Monteiro 123 pont, 2. Catsburg 85, 3. Chilton 81, 4. Björk 77, 5. Bennani 73, 6. Huff 65, 7. Guerrieri 62, 8. Michelisz Norbert 62.

 

Hirdetés

Utoljára frissítve: 2017. máj. 15., hétfő 09:25
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!