A+ A A-

Elektromos autó Nismo-módra

LEAF Nismo RC LEAF Nismo RC

Mi történik, ha összehozzuk a Nismo megfizethető teljesítménnyel kapcsolatos filozófiáját a világ első, elérhető árú, nagy sorozatban gyártott elektromos autójával? 

A válasz a Nissan LEAF Nismo RC, egy, a célnak megfelelően kialakított, versenyzésre alkalmas szénszálas műanyag karosszériás prototípus, lítium-ion akkumulátoros, 100%-ban zéró-emissziós hajtáslánccal. Az autó a 2011-es New Yorki Autókiállításon mutatkozott be.
 A Nissan LEAF Nismo RC-t igazi versenygépnek tervezték, s ehhez a fő lépést a teljesen szénszálas műanyagból készült önhordó karosszériája jelentette. A három darabból álló burkolat eleje és hátulja levehető, rögzítettek az ablakai, elöl és hátul LED-esek a lámpái és a vezető által állítható a hátsó légterelője.   A sorozatgyártású Nissan LEAF-hez hasonlóan a Nismo RC energiaforrást egy 48 kompakt modulból álló lítium-ion akkumulátor képezi, amely egy 80 kW-os, 280 Nm nyomatékú váltóáramú szinkronmotort hajt. Az akkumulátor a hátul elhelyezett, a CHAdeMO szabványnak megfelelő gyorstöltő csatlakozón keresztül 30 perc alatt tölthető fel tároló képességének 80%-áig. Más versenyautóktól eltérően a Nismo RC-nek nincs kipufogócsöve, nem bocsát ki zajt és káros anyagokat.  
 Az autó 6,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, csúcssebessége 150 km/h. Verseny-körülmények között 20 percig működik egy feltöltéssel.   

Utoljára frissítve: 2013. február 06., szerda 09:39
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!