A+ A A-

Sárgák lesznek a Budapesti taxik

A közelmúltban elfogadott új taxi rendelet egyik egyértelműen leglátványosabb eleme, amely a budapesti városképet is jelentősen változtatni fogja, a taxik egységes sárga színű megjelenése.

 A taxik egységes arculatának bevezetése nem újdonság és egyforma megjelenésű taxikkal utazhatunk már a világ számos nagyvárosában. Budapesten az egységes megjelenés természetesen nem varázsütésre fog megtörténni, ugyanis ez jelentős változtatásokat és nem utolsó sorban befektetést is jelent a taxik tulajdonosainak, így a teljesen egységes megjelenés 2014 őszére várható. Az egységes megjelenés célja, hogy a taxik jól megkülönböztethetőek legyenek és a szükséges információk, mint például a kiszámítható költségeket biztosító immáron egységes tarifák is jó láthatóak legyenek. Budapesten az egységes arculati elem például a szabadjelzők megjelenése, az autóban és az autón elhelyezett információk és természetesen az autó színe. A rendelet szerint az autó színe elsősorban az úgynevezett Traffic Yellow melyeket fekete pepita csík díszít. A taxik sárgára változtatásának természetesen több lehetősége is van, de az egyik leggyorsabb és leggazdaságosabb megoldás az autók felületének átfóliázása, mely így lehetővé teszi, hogy a munkából a lehető legrövidebb időre kelljen csak kivonni a járművet. A taxi fóliázása során az autó karosszériájára egy különleges fólia bevonat kerül, mely takarja az eredeti fényezést, így kívülről az autó eredeti színe nem megállapítható. A felszerelt fólia a későbbiekben eltávolítható és így az eredeti fényezés és szín kerül ismét láthatóvá, amelyeket a napi hasz­ná­latból adódó sérülések sem rondí­tanak. A taxik átfóliázása során az egyik lehetséges alapanyag a belga gyártású és már Magyarországon is elérhető GrafiWrap autóbevonó fólia család, melyet a már jól ismert LLumar ablak­üveg fóliák forgalmazója értékesít Magyarországon. A Grafi­Wrap, színük­nél fogva taxi fóliázásra is alkalmas bevonó anyagok többféle árkate­góriában és minőségben is elérhetőek, így a taxi üzemű járművek tulajdonosai igényeiknek megfelelően választ­hatnak a lehetőségek közül. Ugyan az anyagok bárki számára elérhetők, a fóliák felszerelése házilag nem javasolt, mivel az gyakorlatot, a felszereléshez alkalmazott szerszá­mokat és megfelelő körülményeket igényel, a minőségi megjelenés elérése érdekében. Természetesen a professzionális felszereléssel kapcsolatban is segítséget nyújt a GrafiWrap magyarországi képviselete, gyakorlott kivitelezői hálózatán keresztül.

Info      www.taxifoliazas.info
tel.: 06-1-250-1991    e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Utoljára frissítve: 2013. június 01., szombat 21:53
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!