A+ A A-

Védekezni mindenhol érdemes - LLUMAR fóliák

Az UV sugarak hatása nem csak a szabadban, de az autóban is ér minket, így ott is megéri védekezni a bőrbetegségek és szemkárosodás megelőzése érdekében.

Manapság egyre több időt töltünk az autóban, főleg, ha a nyári hosszabb utakra gondolunk vagy csak a rendszeres hétvégi strandra jutásra. Ennek ellenére nem igazán merül fel bennünk, hogy az egyik legve­szé­lyeztetettebb hely az UV sugárzás szempontjából az autó. Itt a vezető és utasai egy olyan üvegfelületekkel körülhatárolt térben he­lyez­ked­nek el, melyet a nap­su­gár­zás és egyben az UV sugárzás igen komolyan érhet. A gép­kocsik üvegei kiszűrik az UV-B sugarakat, de az UV-A sugarakat nem, vagyis azt a tartományt át­eresztik, mely például a melanomát, bőrrákot is okozza. Bár néhány újabb típusú autó első szél­vé­dője nyújt bizonyos fokú UV védelmet, autója összes többi üvegfelülete mind­össze csekély mértékben szűri ki az ultraviola spektrum különböző hul­lám­hosszú sugarait. A hosszabb hullám­hosszú UV-A sugarak annak ellenére, hogy ha­tá­suk nem azonnal látható, mint például az UV-B okozta leégés, sajnos kifejtik káros hatásukat. Az UV sugarak hatása a szervezetben ku­mu­lálódik, összeadódik, így lehet, hogy a tünetek csak évekkel később jelentkeznek, az évek során felgyülemlett dózis eredményeként. Az UV sugarak mindenkire veszélyt jelentenek, de a 6 hónaposnál fiatalabb gyer­mekek bőre és szeme kimon­dottan érzékeny az UV sugarakra. Az UV ellen szabadban különböző napvédő krémekkel védekezünk, viszont lakásunkban vagy autónkban ezt a vé­delmet nem használjuk. Itt lehet hatásos megoldás a LLumar fóliák alkalmazása ami akár a közel teljesen láthatatlan fó­liától a teljesen fekete verzióig elér­hető, kie­mel­kedő UV védelemmel.

03 Csalad hirdetes 131x45 hu


Akár­csak a naptejeknél, a fóliáknál is meghatározható faktorszámmal a vé­de­lem mértéke. Ez azt jelenti, hogy a fóliák hasz­nálatával, mennyivel több időt tölt­hetünk a napon. A Hohenstein Intézetben tett vizs­gálatok kimutatták, hogy a tesztelt LLumar fólia az UV-801-es nemzetközi szab­­vány szerinti 160 faktoros védelmet biztosít, de mivel a szabvány meg­engedett leg­ma­gasabb értéke 80 faktor, így a fólia is „csak” ezt a hivatalos minő­sítést kapta. Ez a faktorszám azt jelenti, hogy egy érzékeny bőrű egyén erős UV su­gárzáskor maximum öt percet tölthet a napon anélkül, hogy leégne, tehát a LLumar UV védő fóliák használatával mivel azok 160 faktor védelmet biztosítanak, százhatvanszor annyit, azaz mintegy tizenhárom órát tesznek lehetővé.
A Szegedi Tudományegyetem Optikai és Kvantumelektronikai tanszéke is méré­se­ket végzett normál autóüvegeken és LLu­mar fóliával ellátott üvegeken. Ez alapján is bizonyított, hogy az autóban a LLumar UV védő fóliák 99,9%-os szűrése hatásosan véd a káros sugaraktól. További infor­mációk a www.uvfolia.hu valamint a www.LLumar.hu oldalon találhatók.

 

Info:

LLumar Magyarország: 06-1-250-1991 www.uvfolia.hu www.LLumar.hu

Utoljára frissítve: 2015. augusztus 06., csütörtök 09:54
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!