A+ A A-

SKODA Citigo CNG - rekordkísérlet Európán át

Több mint 2700 kilométer Európán át – a takarékos Skoda Citigo magabiztosan vágott a rekordkí­sér­letnek. Gerhard Plattner, az üzemanyag-takarékos autózás világbajnoka július 29-én az olaszországi Vicenzából indult útnak a Skoda nagysikerű kisautójával egyhetes, egészen Skandináviáig vezető túrájára.

 Célja, hogy a földgázüzemű Citigo volánja mögött, nem egészen 100 eurónyi üzemanyaggal jusson el a svéd fővárosig, Stockholmig, mindvégig a lehető legtakarékosabban és leginkább környezetkímélő módon közlekedve a rendkívül gazdaságos Skoda Citigo modellel.
Rekordkísérletből már volt jó néhány, Alaszkától a Tűzföldig vagy éppen 13 alpesi hágót megjárva mindössze 24 óra alatt – Gerhard Plattner szinte mindent véghezvitt már, amit csak az autósok elképzelhetnek. Most újabb gazdaságossági rekord kihívása előtt áll: kilenc európai ország és bő 2700 kilométer egy hét alatt, nem több, mint csupán száz eurónyi üzemanyaggal a földgázüzemű Skoda kisautóval. „Számomra elsősorban az jelent különös vonzerőt, hogy első hallásra lehetetlennek tűnő dolgokat hajtsak végre a takarékos autózás terén, de természetesen a csodálatos út is csábít. Minden eshetőségre jól felkészülten indulok útnak” – jelentette ki Plattner az előtte álló feladatról.

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!