A+ A A-

Csak a teherautó-vezetők fele használja a biztonsági övet

A biztonsági öv megkétszerezi egy súlyos baleset túlélési esélyeit. Mindazonáltal, a teherautó-vezetők fele dönt úgy, hogy nem használja a biztonsági övet. Ez az, amit a Volvo Trucks meg akar változtatni.

 “Ha több közúti közlekedő viselne biztonsági övet, több mint 7,000 életet lehetne megmenteni évente az EU-ban. A hivatásos sofőrök lehetnének a példamutatók,“ mondta Carl Johan Almqvist, Közlekedési & Termékbiztonsági Igazgató a Volvo Trucks-nál.
Egy súlyos baleset túlélési esélye megduplázódik, ha a sofőr vagy az utas használja a biztonsági övet. Ez látható például a legutóbbi,„2013-as globális helyzetjelentés a közúti biztonságról” című WHO tanulmányban.A jelentés hangsúlyozza az öv fokozottabb használatát, mint az egyik legfontosabb kérdést a közlekedésbiztonság fejlesztésében. Ma jogszabályok írják elő a biztonsági öv használatát 111 országban szerte a világon. 2006-tól kötelező az öv használata az EU-ban mind személy- mind teherautók esetén.
Az elmúlt években az öv használata emelkedett a teherautó-vezetők között, de még így is csak a fele használja a biztonsági övet. Annak ellenére, hogy saját és más európai kutatások is azt mutatták ki, hogy a közlekedési balesetek során elhunyt teherautó-vezetők legalább 50%-amég ma is élne, ha használja az övet.A végzetes balesetet szenvedett sofőrök mindössze 5%-a viselt biztonsági övet,” mondta Carl Johan Almqvist.

Utoljára frissítve: 2013. szeptember 10., kedd 19:18
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!