A+ A A-

Elkészült a négymilliomodik SKODA Octavia

A ŠKODA legyártotta négymilliomodik Octavia típusát, a jubileumi példány – egy „Race Blue” árnyalatú, harmadik generációs Octavia – augusztus 26-án gördült le a vállalat székhelyén, Mladá Boleslavban a szerelőszalagról.

A ŠKODA Octavia immár 1996 óta szolgál mércéül az alsó-középkategóriában, és a márka messze legnagyobb darabszámban értékesített sorozata.
„Négymillió legyártott Octavia – e meggyőző mennyiség egyaránt jelzi a típus és a márka sikerét" – hangsúlyozta Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke. „A ‚márka szíveként' az Octavia döntő szerepet játszott a ŠKODA óriási fejlődésében, amely végül azzá tette a vállalatot, ami napjainkban: nemzetközileg is nagysikerű gyártó, aamely több mint száz országban forgalmazza termékeit. A sorozat harmadik generációjával még lendületesebben folytatódik e fejlődés, az új Octavia ugyanis kiváló ŠKODA-génjeivel ismét telitalálatnak bizonyult, és minden idők legnagyobb, legpraktikusabb, legbiztonságosabb, legkényelmesebb, legkönnyebb és leginkább környezetkímélő Octaviájaként érkezett a piacra" – folytatta Vahland.
Az Octavia mindig is a ŠKODA erényeinek ideális megtestesítőjeként hódított: időtlenül elegáns formavilág, átlag feletti térkínálat, a legmagasabb fokú funkcionalitás, „Simply Clever" megoldások sokasága, kiforrott, modern technika, kiemelkedő minőség és precíz kidolgozás, és nem utolsósorban verhetetlen ár/érték arány. Az 2013 elején bemutatkozott harmadik generáció még tovább fokozta ezen előnyöket, így az új Octavia a középkategória minden eddiginél több kvalitását kínálja az alsó középkategóriájú típusok árfekvésében.
1996. októberi megjelenésekor az Octavia a ŠKODA első teljes egészében új fejlesztésű típusaként érkezhetett a piacra a vasfüggöny eltűnése, illetve a Volkswagennel folytatott együttműködés megkezdését követően. 1996 és 2013 júliusa között csaknem négymillió Octavia talált világszerte gazdára, ami a márka ez idő alatti termelésének mintegy 38 százaléka. Az Octavia így messze a vállalat 118 éves történelmének abszolút „bestsellere".
Az új Octavia ennek megfelelően a ŠKODA történelme legnagyobb termékoffenzívájának is legfontosabb tagja. A cseh gyártó újdonságok egész sorának bemutatásával kíván tovább haladni növekedési pályáján. A stratégia célja, hogy 2018-ra éves szinten legalább 1,5 millió darabra bővítse globális értékesítését.
A cseh márka 2013 első féléve során négy változatban mutatta be új „bestsellerét": Limousine, Combi és Combi 4x4, valamint a sportos Octavia RS, utóbbi 248 kilométer/óra végsebességével minden idők leggyorsabb sorozatgyártású Octavia modellje. A ŠKODA növekedési stratégiájának egy fő pilléreként az Octavia igazi nemzetközi sikertípus, amely a márka székhelye, Mladá Boleslav mellett Oroszországban (Nyizsnyij-Novgorod), Indiában (Aurangabad), Ukrajnában (Szolomonovo) és Kazahsztánban (Uszty-Kamenogorszk) is készül. A tervekben mindemellett 2014-től kínai gyártás is szerepel a ŠKODA legjelentősebb piacán. „A ŠKODA Octavia minden eddiginél inkább Európa és az egész világ autója" – jelentette ki Vahland.

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!