A+ A A-

Vedd fel az iramot!

A vízbázisú akkumulátorok 386 km fölé növelhetik az utazótávolságot az elektromos járművekben, mindössze egy feltöltéssel!

Képzeljen el egy szép, új világot, melyben egy elektromos meg­hajtású, megfizethető családi járgány mindössze egy feltöltéssel eljut olyan távolságokra mint ami New York Cityés Washington D.C. között van (386 km). Ez egyelőre még csak fan­tázia, de talán már nem sokáig. A GE Globális Kutatóközpontja és a Law­rence Berkeley Nemzeti Labo­ratórium tudósai ugyanis olyan új típusú, vízbázisú „áramlásos” akku­mulátor kifejlesztésén dolgoznak, amellyel az elektromos járművek nem­csak ekkora, hanem még ennél nagyobb távolságot is meg tudnak majd tenni.

A GE Globális Kutatóközpontjában a projektet vezető, a GE vezette és az amerikai Energiaügyi Minisztérium által finanszírozott Energy Frontier Kutatóközpont igazgatói posztját betöltő Grigorii Soloveichik szerint az akkumulátorok a jelenleg kapható gépjármű akkumulátoroknál 75%-kal olcsóbbak lehetnek, és a többszörösére növelhetik az elektromos járművek jelenlegi utazótávolságát. „Az Energiaügyi Minisztérium olyan akkumulátort akar látni, amellyel egy autó akár 386 kilométer távolságot is megtehet.  Szerintem ezt a célt még túl is teljesíthetjük."

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!