A+ A A-

Üzemanyag megtakarítás a gravitáció segítségével

A Scania a gravitáció hasznosításával  takarít meg üzemanyagot A Scania a gravitáció hasznosításával takarít meg üzemanyagot

A Scania 2013 őszén vezett be Eco-roll elnevezésű újdonságát, amely akár további két százalékos üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé. Az Eco-roll rendszer kiszámolja, hogy a tehergépkocsi a gravitációt kihasználva mikor gurulhat üresben a lejtőn.

 Az európai ügyfelek által már a 2013 őszén megrendelt, Scania Opticruise-zal és Scania Active Predic­tion rendszerrel felszerelt, és 2014 tavaszán leszállításra kerülő teher­gép­kocsikban is jelen lesz a Scania leg­frissebb, üzemanyag-megtakarításra, és így költségcsökkentésre alkalmas újdonsága, a Scania Eco-roll rendszer. A rendszer kiszámítja, hogy lejtőn történő haladáskor üzemanyag-fogyasztás szem­pontjából melyik megoldás haté­konyabb: üresben, alapjáraton gurulni vagy a motorfék használatával üzem­anyag-befecskendezés nélkül.
A két megoldás közötti választás – üresben gurulni vagy motorfékkel leereszkedni – nem annyira egyértelmű, mint amilyennek első hallásra tűnik. A Scania Active Prediction rendszere végzi el az automatikus számításokat. Amennyiben a rendszer az Eco-roll és így a mozgási energia használatát választja, akkor a cél, hogy legalább tíz másodpercen keresztül üresben gu­rul­jon a jármű, ugyanis rövidebb idő ke­vésbé hasznos. Ugyanakkor a sebesség sem lehet annyira magas, hogy a motor­fék aktivizálódjon, mert ez negatív hatással lenne az üzemanyag-megtakarításra.
A Scania Active Prediction rendszere egyaránt használja a GPS-t hely­meg­határozás céljából, valamint a domborzati térképeket a sebesség megfelelő beállítása érdekében. Attól függően, hogy a járművezető milyen üzemmódot választ, a tehergépkocsi számtalan stratégia közül választhat annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb üzemanyagot használja el vagy a legmagasabb átlagsebességet érje el. Azokban az országokban, ahol a domborzati térkép rendelkezésre áll, a Scania Eco-roll a hosszú távú fuva­rozás­ra készülő járművekben az alapfel­szereltség részét képezi, amennyiben az autót kétpedálos Scania Opticruise-zal, Active Prediction-nal és Euro 6 motorral rendeli meg az ügyfél.
A Scania Active Prediction rendszere ráadásul most a további fejlesztéseknek köszönhetően még jobb a sebességváltási stratégia optimalizálásában. Kielemzi, hogy az emelkedőből még mennyi van hátra, így a Scania motorok már alacsony fordulatszámon rendelkezésre álló nagy nyomatékát kihasználva elkerüli a felesleges sebességváltásokat.

Utoljára frissítve: 2014. augusztus 12., kedd 17:45
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!