A+ A A-

Audi Nanuk quattro Concept - Varázskarika

A 2 in 1 recept a samponoknál működik, de nem valószínű, hogy az Audi ennek alapján épített terepjáró sportkocsit.

Ha valaki szeret régi autóslapokat böngészni, egy idő után rádöb­be­nhet, hogy a gyárak kezdenek kifogyni az ötletekből. Anno olyan színes volt a tanulmányok palettája, mint a szivárvány, ma pedig? Terepkupé folyik a csapból is, mindenki ilyesmin agyal, mert állítólag ez kell az istenadta népnek, főként a jómódúaknak. Egy olyan autó, ami létezik, lehetőleg méregdrága, de igazából nem használ­ható semmire. Ez benne a pláne. A terepjárók általában nagyok, hatalmas kerekekkel, az eleganciát megtes­te­sítő kupéság viszont köszönő viszonyban sincs a böszmeséggel, tehát a végeredmény borítékolhatóan kutyulmány, ami aztán nem jó komoly terepre, ráadásul torzszülött. Azonban meg lehet nyugodni, van új a Nap alatt, mert az Audi most csavart egyet dolgon, és elkészítette a Nanuk quattro tanulmányt, amely nem ronda, de nem fogják kitalálni, hogy micsoda. Terepkupé szupersportautós génekkel!

Hirdetés
Az ötlet voltaképpen nem is a németeké, mert idén Genfben, az olasz Italdesign standján már lehullt a lepel a Parcour koncepcióról, amely erősen sarkítva a Lamborghini Gallardo terepjárós kiadása. Remek képzavaros közhellyel élve, a globalizáció nem ismer határokat, az Italdesign stúdiónak erős kötődése van a VW-csoporthoz, az Audi a VW-birodalom szerves része, illetve a Lamborghini tulajdonosa, szóval a szálak akarva-akaratlanul is összeértek. A narancsszínű csoda karosszériájának arányai valóban sportautósak, a hossza 4,5, a szélessége majd 2 méter, és mindehhez csupán 134 cm magas, azaz inkább lapos. A trükk a feltűnően nagy szabad magasság, valamint a Q7-esnél is malomkeréknek számító 22 colos felni együttes alkalmazása, a végeredmény pedig kis túlzással olyan, mintha az R8-assal egy Bigfoot versenyre akartak volna benevezni. Visszapillantók nincsenek, helyettük kamerák pásztázzák a Nanuk környékét, a Matrix LED fény­szórók pedig mindenre képesek, amit ma az intelligens világítórendszer címszó alatt a szakirodalomban olvasni lehet.
Ha már szupersportkocsi, kellett egy ütős motor, az Audinak van több is, ám a Le Mans-i győzelmekben oroszlán­része volt, van és talán néhány évig még lesz a dízelnek, így a két ülés mögé egy 5,0 literes, V10-es TDI került hosszában beszerelésre, a mai trendnek megfelelően részben üveglap alatt közszemlére téve. Kakaó, az van, 544 lóerő és 1000 Nm tépi az S-tronic automataváltóval közösen alkotott hajtásláncot, a 7,8 l/100 km-es vegyes fogyasztás dicséretes, ellenben az 1,9 tonnás saját tömeg – hogy is fogalmazzunk finoman – mosolyra késztető, pláne az alumínium Audi Space Frame (ASF) váz meglétének ismeretében. Már megint egy közel kéttonnás, jelen esetben csak kétszemélyes monstrum, aminek akkora a csomagtartója, hogy a golftáskát is cipőkanállal kell bepréselni. Tényleg ez az emberiség titkos álma? A motor dicséretére legyen mondva, a dízelmonstrumot nem érdekli semmi, padlógázra 3,8 másodperc alatt 0-100-ra katapultálja a dögnehéz autót, és meg sem áll vele 305 km/h-ig. A lassulásért karbon-kerámia fékrendszer felel, és a burkolat alatti tartalom sem hétköznapi. Sztenderd a quattro összkerékhajtás, az összkerék-kormányzás, és az adaptív légrugós, elektronikusan állítható lengéscsillapítókkal felvértezett futómű. A vezető szükség szerint 40 mm-rel megemelheti, vagy 30 mm-rel süllyesztheti a karosszériát, és természetesen automata üzemmódra is van lehetőség.
A Nanuk quattro Concept megalkotásával az volt a cél, hogy Audi-mércével szemléltessék a sportosság fogalmának új formáját. Mindezt egy olyan markáns megjelenésű, előremutató technikát képviselő autóval, amely aszfalton vagy terepen használva mindig a maximumot nyújtja. Nincs kétségünk, hogy így is van, de egy bölcs mondás szerint a kevesebb néha több. Ezen talán érdemes lenne néha elgondolkodni.

Utoljára frissítve: 2014. február 16., vasárnap 09:17
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!