A+ A A-

Megfogyatkoztak a vizsgabiztosok

Év elején még örülhettek az autóvezető tanulók, hogy eltörölték a rutin vizsgát és egyszerűsödik a jogosítvány szerzés procedúrája, ám február végén már semmi ok nem volt az örömre!

Az iskolavezetők és oktatók hosszú sorokban kígyóztak a vizsgabizottságon az időpontokért, ráadásul az eddig szokásos pár hét várakozási idő helyett csak hónapokkal későbbre kaptak vizsgaidőpontot a tanulóiknak. Vajon miért? 

Tavaly még negyven vizsgabiztost és több mint száz megbízásos biztost alkalmazott a vizsgáztatásért felelős kormányhivatal, ám januártól a budapesti vizsgabiztosok számát anyagi okokból mindössze 13 főre csökkentették, a megbízásosok alkalmazását pedig felfüggesztették. Ennek az intézkedésnek volt köszönhető, hogy csak úgy tudták a jogosítvány megszerzéséhez szükséges vizsgaidőpontokat kiosztani a több száz tanulónak, ahogy a mindösszesen 13 fős vizsgabiztosi gárda munkaideje lehetővé tette ezt. Így történhetett, hogy aki március közepén kért vizsgaidőpontot, csak június közepére kaphatott, de ezt is csak hosszas sorban állás után. Volt ahol – akárcsak egy jó koncertre, amire hamar elkapkodták a jegyeket – pénzért árulták a korábbi időpontokat. Érthető volt az iskolák, no és persze a tanulók felháborodása, míg a Magyar Autósiskolák Szövetsége demonstrációt tervezett. A kormányhivatal azonban belátta a helyzet tarthatatlanságát és úgy döntött, hogy visszaveszi a vizsgabiztosokat, így áprilistól  helyre állhat a rend, bővül az apparátus, úgyhogy ismét pár hetet kell majd várni egy vizsgaidőpontra. 

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!