A+ A A-

Egy milliomodik SKYACTIV Mazda

A Mazda  három SKYACTIV modelljének (Mazda CX-5, Mazda6 és az új Mazda3) együttes gyártási darabszáma meghaladta az egy millió darabot. 2014. március végéig pontosan 1.040.000 autó gördült le a gyártósorról.

 Mindhárom modell használja a SKYACTIV technológia összes elemét. Ezt a jelentős mérföldkövet a Mazda CX-5 2011. novemberi gyártás-indulása után kb. két év 4 hónappal sikerült elérni.
A Mazda azzal a céllal fejlesztette a SKYACTIV technikát, hogy minden vásárlójának biztonságot nyújtson, és kevésbé terhelje a környezetet úgy, hogy közben a márkára jellemző örömteli vezetési élményt ne áldozza fel. Az innovatív technika részleteit egy kompromisszummentes váltás során építették az új modellekbe: a Mazda CX-5-tel érkezésével elindult a Mazda-modellek 6. generációja. A cél az alapvető elemek hatékonyságának növelése volt, melyek meghatározzák egy autó teljesítményét: átalakították a motorokat és váltókat, futóművet és karosszériát, valamint csökkentették az autók tömegét. Az összes SKYACTIV modell külső megjelenését a „KODO – A mozgás lelke” formanyelv határozza meg, mely a vadállatok mozgása inspirálta erőt, szépséget és feszültséget sugározza.

Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!