A+ A A-

BIO Scania

A Scania áttér az alternatív üzemanyagok használatára A Scania áttér az alternatív üzemanyagok használatára

A Scania újabb lépést tesz az éghajlatra gyakorolt hatásának csökkentése érdekében. A nyolc darab már forgalomba állított etanol-üzemű jármű CO2 megtakarítása megegyezik 12 normál háztartás fosszilis energiával történő fűtése során keletkező CO2 mennyiségével.

 

 „Mint a szállítási megoldások kínálója, fontos számunkra, hogy vezető szerepet foglaljunk el a fenntartható, alternatív megoldások fejlesztése terén és egyúttal meg is mutassuk, hogy a fenntarthatóság és a hatékonyság a gyakorlatban milyen kapcsolatban állnak egymással.” – mondta Anders Nielsen, a Scania gyártási és logisztikai igazgatója.

Södertälje-ban a Scania a saját gyártó és összeszerelő-üzemei között szállít alkatrészeket és csomagolóanyagokat. Ezt a belső szállítási feladatot vette át a közelmúltban a teljes egészében a Scania tulajdonában levő Scania Transport Laboratory nevű cég, amelynek fő feladata, hogy normál közúti fuvarok során tesztelje és kiértékelje a járművek teljesítményét. Ezen kívül feladatai közé tartozik a járművezetők gazdaságos és biztonságos vezetésre történő oktatása, valamint teljesítményük folyamatos nyomon követése.

A megújuló üzemanyagok minél szélesebb körben történő elterjesztése érdekében a Scania még idén megnyit egy nyilvános üzemanyagtöltő állomást Södertälje-ban, amely RME- (repce-metilészter), ED95- (etanol) és biogáz-töltő kútoszlopokkal is rendelkezni fog.

 

Utoljára frissítve: 2012. április 19., csütörtök 16:29
Értékelés:
(0 szavazat)

Képgaléria

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!