A+ A A-

Sim City Budapest - Virtuális? Valóság?

Az Oculus Rift DK1 (Development Kit 1) verziója már közel az egy évvel ezelőtti nyitás óta elérhető a Sim-City Budapestnél a Maximulator nevű 3D mozgó szimulátoron. Azóta több százan próbálhatták ki, de szinte mindenki egyetértett abban, hogy itt már csak a felbontás szab határt.

Ebben a verzióban még egy 1280x800 felbontású kijelző kapott helyet, de mivel a két szemnek két képet kell biztosítani, ezt még horizontálisan el kell osztani kettővel. Így jön ki a szemenkénti 640x800 felbontás, ami lássuk be, vajmi kevés egy mai játékhoz. Ugyanakkor a fejlődés nem állt meg, és a DK2 verzió már a Samsung Galaxy Note 3 kijelzőjét örökölte 1920x1080, vagyis Full HD felbontással. Itt már szemenként 960x1080 felbontást kapunk, ami az előző verziónak majdnem a duplája. (Mivel nem csak a felbontás számít, további finomításként ez a kijelző már OLED-es, illetve diagonális pixelelrendezésű. Ezek együttesen segítenek csökkenteni, ha nem teljesen eliminálni az ún. „motion sickness"-t, ami az egyes verziónál enyhe szédülést okozhatott.) További hatalmas változás a két verzió között, hogy míg a DK1 „csak" arra alkalmas, hogy körbenézzünk vele, addig a DK2 már magának az eszköznek, így a fejünknek a mozgását is érzékeli, ami által a szimuláción belül térben is helyet változtatunk pusztán a testünk mozgásával. Ki lehet például hajolni egy autó ablakán, amin szinte mindenki megdöbben.

simc
AKCIÓ! A Lóerő magazin 349. számának felmutatásával a 10.000 és 20.000 Ft-os (bármire felhasználható) ajándékjegyünk 50% kedvezménnyel vásárolható meg 2014. december 31-ig.

Bővebb információ: www.sim-city.hu

Utoljára frissítve: 2015. január 06., kedd 14:12
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!