A+ A A-

Honda Civic 1.8 Elegance - Tovább finomították

Felfrissült a Honda űrkompja, radikális változásokat nem hozott a módosítás, csupán valamivel csinosabb lett.

Az 1,8-as benzinmotor nem nyerte el a tetszésünket, többet várt egy ekkora az erőforrástól az ember, de a kötelező házi feladat kipipálva a Hondánál, az elkerülhetetlen modellfrissítést jól végrehajtották a Civicen. Szebb ugyan nem lett az autó, inkább érdekesebb valamelyest és még egyedibb. Ahogy Michelisz Norbert idei autóján feltűnően látszik, kissé átalakították a fényszórókat. Az elsők és a hátsók is LED-csíkot kaptak, ezzel még karakteresebb lett a kocsi. Az átdolgozott dizájnú, mélyre húzott első lökhárító szinte a földet túrja. A fekvőrendőrökkel mára rendesen elárasztott Budapesten ez nagy óvatosságra inti a sofőrt. Az ötajtós változaton lecserélték a hátsó lökhárítót, valamint átrajzolták az oldalsó szoknyákat, amelyek egyértelmű utalás a motorsportra. Az új Civichez alapfelszereltségként jár a 17 colos könnyűfém felni és a karosszéria színére fényezett hátsó légterelő.
Forradalmi újításokat nem végeztek az utastérben sem. Ahogy mondani szokás, nem vitték túlzásba a dolgot a tervezők. Azonban nem is volt miért komolyabban hozzányúlni a még ma is futurisztikusnak tűnő, a vezető köré csoportosuló műszerfalhoz. Ha ma forgatnák a Vissza a jövőbe című sikerfilmet simán választhatnák a DeLorean helyett az időutazás járművének a Civicet. Azért némi pluszt mégis hozott az „űrkabinban" a modellfrissítés.

Hirdetés

A legszembetűnőbb változás egyértelműen a hét colos érintőképernyős szerkezet a középkonzolon, amely meglehetősen utólagos megoldásnak látszik, és eléggé kilóg a képből. Pedig abszolút gyári cucc a teljesen új, Honda Connect in-car nevű audio és információs berendezés, Anroid operációs rendszerrel, és jó sok dolgot tud. Például az egyszerű rádiók és az internetes rádiószolgáltatások mellett a Bluetooth-os kihangosító, a tolatókamera és az opciós navigáció is segíti az utazókat. Az érintésre működő központi kijelző egyszerűen használható, csak nagyritkán fordul elő, hogy nem érzi az ujjunkat. A 2015-ös típusban új szövetek, burkolatokat és ajtókárpitokat találunk, utóbbi emeli a minőségérzetet. A japánok alapáron adják már az aktív városi vészfékező rendszert. A berendezés segít meggátolni a koccanásos és ráfutásos baleseteket olyan módon, hogy 30 km/órás sebesség alatt vezetői beavatkozás nélkül fékezi állóra az autónkat. Nem mindenkinek jön be ez a futurisztikus belső, de az összeszerelésre, az anyagminőségre egy szava sem lehet senkinek.
Az ülések kényelmesek, jó az oldaltartásuk, a kormány pont jól eltalált vastagságú. Továbbra is könnyen és kényelmesen vezethető autó a Civic. Ugyanakkor a hátsó kilátás erősen korlátolt az osztott szélvédő miatt. A sofőr feltűnően magasan ül, ami azért van, mert hátulról előre hozva az ülőlap alá építette be az üzemanyagtartályt. Ennek köszönhetően legalább méretes a kocsi csomagtartója, 407 literes, a padlólap felhajtásával pedig 477 literre bővíthető, ami ebben az osztályban parádés. A 142 lóerős 1.8 i-VTEC motor a számok alapján sokat ígér, ám a valóságban kevesebbet ad. Jól hangzik, hogy kapcsolhatunk gazdaságos üzemmódba. A műszerfal bal oldalán található zöld színű Econ gomb benyomásával azonban tovább csökken az erő a motorból. Persze nem cammog, de rendesen megfékezi az autó dinamizmusát, ugyanakkor az is igaz, hogy kedvezőbben fogyaszt. Városban 7 liter körül el lehet járkálni vele.
A Honda Civic továbbra is precíz műszer, és az egyediségre vágyó emberek autója. A különlegességet pedig még jobban fokozták ezzel a modellfrissítéssel.

Utoljára frissítve: 2015. július 06., hétfő 09:20
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!