A+ A A-

Citroen C4 1.6 BlueHDi 120 Shine - Kissé felfrissült

A Citroen az utóbbi években nagyon merész és attraktív autókat alkotott. A Citroen C4 -gyel azonban most visszafogták magukat a tervezők.

Egyediségben kevesek érnek a Citroen nyomába. A francia könnyedség árad a márka legtöbb modelljéből. A C szegmens az egyik legfontosabb az autógyárak számra, és ebben a Citroen már nem mert merészet húzni a C4-gyel. Nem csúnya kocsi ez, csak épp izgalmaktól mentes, nem olyan, mint némelyik vagány testvére. A 2010-ben bemutatott Citroen C4 második generációját leginkább kényelméért és menetteljesítményéért kedvelték a vevők. A modell tavalyi felfrissítésébe nem izzadtak bele a tervezők, nem tették izgalmasabbá, inkább csak a kor követelményeihez igazították. Van már például az első fényszórókba LED-es nappali menetfény, néhány modern és okos műszaki berendezés és a C4 új generációs, gazdaságos motorokat is kapott. Ami a külsőt illeti, a kocsinak mások a fényszórói, megnyúltak a sárvédők felé, de radikálisan nem változott a formája.
A méretei maradtak a régiek, a Citroen C4 továbbra is 4,33 méter hosszú, 1,79 méter széles és 1,49 méter magas. Belül újak a színárnyalatok és a középkonzol gombjai. A francia ötajtós bővelkedik a rakodóhelyekben: nemcsak a kesztyűtartó nagy, hanem az ajtózsebek is, elfér bennük a másfél literes palack, valamint az ülések alatt is tárolórekeszek rejtőznek. Az első fotelek különösen kényelmesek, nagyméretűek, és a vezetőé masszázsfunkcióval is rendelhető.

Hirdetés

A hátul ülőket ugyanakkor nem kényeztetik nagy térrel. Kényelmetlennek nem neveznénk, de elég passzentos a hely. A frissítést követően már ebbe a modellbe is rendelhető a 7 colos érintőképernyős kijelző, amely más PSA-típusokból már ismerős lehet. Nem volna ez rossz szerkezet, csak hát egy szimpla rádióállomás-váltás is túlbonyolított rajta, és sok figyelmet von el a vezetőtől. A készülék amúgy magában foglalja a navigációs rendszert, a hifit és telefon funkciót, valamint ezen keresztül lehet beállítani az autó különböző paramétereit.
A hasznos újdonságok közé tartozik a C4-ben a kulcs nélküli nyitó- és indítórendszer, az intelligens kipörgésgátló, a kanyarvilágítással kiegészülő ködfényszórók, a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, a visszagurulás-gátló és az ultrahangos holttér-figyelő. Az Eco Driving módnak köszönhetően a vezető még a kocsi károsanyag-kibocsátását is nyomon követheti. A Citroen C4 motorkínálata több új, takarékos taggal bővült. Mi az 1,6-os, 120 lóerős BlueHDI dízelt próbáltuk, és ledöbbentünk rajta, olyan tulajdonságokkal bír. Városban például alig eszik többet 5 liternél. A dugóban való araszolásnál, a megállás-újraindulás során sokat segít a start-stop rendszer. A tavaly bevezetett hatsebességes manuális váltóval szerelt motor annyira keveset pörög, hogy városban hasztalan a hatodik sebesség, de sokszor az ötödik is. 70 km/órás tempónál a negyedik fokozat is elég. A dízel erőforrás erejét pedig jól mutatja, hogy a 205 Nm maximális nyomaték már 1750-es fordulatszámnál rendelkezésre áll. Magyarra fordítva mindez azt jeleni, hogy roppant dinamikus, robbanékony az új C4 ezzel a motorral.
A Citroen C4 az átlagpolgárok átlagautója – mondhatnánk, ám a franciák alsó-középkategóriás modellje nem tartozik az olcsó kocsik közé. Az induló ára például magasabb, mint a kategória etalonjának számító Volkswagen Golfé. Az általunk kipróbált jól felszerelt, bőrüléses 1.6 BlueHDi 120 Shine típusé meg 6,5 millió forinttól indult. Szóval, rendesen bele kell zúgnia az embernek, hogy ezt válassza.

Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!