A+ A A-

Úri szabóság – Jaguar F-Type Roadster by Piecha Design

Első körben a brit sportgép, a Jaguar F-Type Roadster karosszériáját és futóművét vette kezelésbe a német műhely.

Egy racionálisan gondolkodó ember valószínűleg soha nem fogja megérteni, mi szükség van javítani egy olyan sportkocsi tulajdonságain, amely már gyárilag 3,0 literes, kompresszoros, 340 lóerős motorral fut, 0-100 km/h-ra 5,3 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége pedig eléri a 260 km/h-t. Ez a kocsi nem más, mint az eddig cirka fél tucat nemzetközi díjat besöprő Jaguar F-Type Convertible, azaz kabrió alapmodellje. Igen, alapmodell, mert ennek a feltöltött erőforrásnak létezik 380 lóerős kivitele, amellyel a nyitott autó 4,9 másodperc alatt szökken százra és 275-tel hasíthat a belső sávban. Még mindig kevés? Sebaj, akkor a megoldás az 5,0 literes, 495 lóerős, szintén kompresszoros V8-as: a 4,3 másodperces, szó szerint mellbevágó élményt adó százas sprint tető nélkül kapásból új frizurát is jelent, ám ajánlott felhúzni azt a kapucnit, mert 300 km/h-nál már igencsak hurrikánszerű állapotok uralkodnak a fedélzeten. Akit mindezek után az sem riaszt el, hogy a tunerek alapáron is vagyont érő autóknak esnek neki olykor durva szerszámokkal – a fenti sorrendben minimum 24,3, 28,1 vagy 32,9 millió forint bánhatja az elfuserált munkát -, továbbá az új cuccokra milliók mehetnek még el, annak tényleg bele kell vágni az átalakításba.
Mint már többször leírtuk, a tuning nem egy megszakíthatatlan folyamat.

Hirdetés

Lehet persze egy szuszra, horror összegért, komoly koncepcióval maradandót alkotni, de ugyanúgy célba vezet az (anyagilag is) apró lépésekkel megtett út. Ilyenkor ajánlott a karosszéria szolid csinosításával kezdeni, majd a felfüggesztéssel, a fékkel folytatni – az erősebb motor semmit nem ér, sőt veszélyes, ha kocsit nem lehet úton tartani, netán időben megállítani. A németországi (Rottweil) Piecha Design koncepciója jó példa az iménti ajánlatra, a motorokhoz és a nyolcfokozatú Quickshift automataváltókhoz nem nyúltak, sőt a gyári sportkipufogókat is meghagyták, mert brutálisan szólnak, csupán új, 90 mm átmérőjű végződéseket szereltek fel. De kezdjük az elején.
A megjelenés javításához, az agresszívabb arculathoz színre fújt kiegészítő elemet (205 000 Ft) csavaroztak a lökhárító aljára, amely szemből szélesebbnek mutatja az F-Type-ot. A küszöböket (320 000 Ft) sem hagyták érintetlenül, vaskosabbak és a hátsó kerekek előtt „derékban" kiszélesednek az idomok, amelyek négy-négy LED fénnyel este speciális világítással fokozzák a látványt. Hátul új a diffúzor (480 000 Ft), nagyobbak a légterelő pengék és a két-két csöves kipufogók köré nemesacél betét került. Érdekes a hátsó légterelő. A Jaguar eleve aktív szárnnyal szereli a modellt, a sebesség függvényében kiemelkedő laphoz azonban nem nyúlt a Piecha, csupán ügyesen a lemezvéghez rögzített egy fix, 155 000 forintos elemet – így jobban néz ki az egész és megmaradt az eredeti funkció is. A felfüggesztésnél csak a rugókat cserélték (145 000 Ft), az új tekercsek egységesen 30 mm-rel rövidebbek, azaz ennyivel került közelebb a talajhoz az F-Type, ami már önmagában dögösebbé teszi, ám a pontot az i-re a kerekek teszik fel. Az elöl 9,5x20 colos, hátul 11,00x20 colos, saját tervezésű egyrészes (monoblock) MP1 felnikből álló garnitúra a beavatkozás legdrágább csomagja, gumiabroncsok nélkül 540 000 forint, de felár nélkül kérhető szatén fekete középrésszel. Komolyabb beavatkozással 21 colos szett is feltehető, az MP-Y klasszikus, versenysportból ismert Y-mintával készül, a polírozott ezüst vagy szatén fekete garnitúra ára abroncsok nélkül 700 000 forint.
A menetteljesítményeket nem befolyásolják az átalakítások, de a vezethetőséget igen. Az alacsonyabbra helyezett súlyponttal, a feszesebb, kisebb karosszériadőlést engedő rugózással és a nagyobb tapadási felületű, szélesebb gumikkal kanyarokban előrelépett a Piecha Design által kezelésbe vett Jaguar, amelynél az F-Type Coupe is ugyanígy átalakítható.

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!