A+ A A-

Opel Meriva 1.6 CDTI Cosmo - Rendesen megigazították

A Opel Merivát az új, szentgotthárdi 1,6-os turbódízel motorral próbáltuk ki, és csak a legjobbakat írhatjuk róla.

Tavaly megújult, de cseppet sem látványosan az Opel népszerű kis egyterűje a Meriva. Nagyon jó autó – ezt nem mi állítjuk, hanem azok, akik használják. A tulajdonosok. Igaz, mi is egyetértünk velük. A németek kis egyterűje a J.D. Power vevőelégedettségi felmérésén, 80,6 százalékos eredményt elérve, az összes konkurensét maga mögé utasította. A TÜV csoport nemrég végzett vizsgálatán pedig a kétéves autók csoportjában a legkevesebb hibát produkáló modell lett. Azonban a Meriva második generációja sem fiatalodik, 2010-ben mutatták be, így időszerű volt már megújítani, és ezzel takarékosabb és okosabb is lett. Kívülről látható a változás, ám érdekes módon hátulról hamarabb felismerni a megújult Merivát, mint elölről – márpedig ez ritkaságszámba megy az autóiparban. Általában a kocsik orrához szoktak jobban hozzányúlni és karakteresebbé tenni, vagy persze elrontani, mert azért erre is láttunk már példát. Ennél a modellnél hibázásról nem beszélhetünk, igaz, olyan nagyon nem is szorult rá a javításra, csinos volt eddig is. A felfrissítés során talán elegánsabb lett a hűtőmaszk rácsozása, mások a burák alatt a lámpák, és krómkeretet kapott a ködfényszóró. A lámpákban az eddig is remek adaptív rendszer immár LED-es menetfénnyel is kiegészíthető. Sokat dob ez az apróság a menet közbeni látványon, ráadásul nem is egetrengető összeg, 35 000 forint ennek az ára. Hátul a lámpába „csempészett" fehér körív nagyobb karakteret ad a hátsónak, mint korábban, és ezzel jobban észre is vehető az a változtatás, ami történt. A Meriva formája a módosítások nélkül is eleganciát és komolyságot sugall, s ötéves kora ellenére abszolút divatosnak hat. Összességében kijelenthető, az új Meriva még kifinomultabb lett, és persze úgy, hogy a kocsi sziluettje oldalról semmit sem változott.
Az utastéren nehezebb észrevenni az újítást, mert alig látható. Jó, hogy már kevésbé megy a hátsó lábtérbe az első két utas között található, sínen tologatható első könyöklő-tárolódoboz. Igazából a technikai újdonságok a lényegesebbek. Ilyen például az IntelliLink nevű új infotainment rendszer, amely a többi Opel-modellben már megjelent. A Bluetooth csatlakozással a telefonunk zenéi között a kormánykerékről lépkedhetünk. Sokan állítják, az űrkorszakba lépünk azzal, hogy hangvezérléssel fogadhatunk és indíthatunk hívást, sőt akár még SMS-t is diktálhatunk vagy olvastathatunk fel a rendszerrel, no és ha a kedvünk úgy tartja, akkor a 7 colos képernyőn akár a mobiltelefon alkalmazásait is megjeleníthetjük. A DAB+ – Digital Audio Broadcast – nevű szerkezet növeli a fogható rádióadók számát, a vételt és a hangminőséget. A rendszerhez tartozó Navi 650 és Navi 950 rendkívül pontosan és gyorsan dolgozza ki az útvonalat. No, és a tolatókamera is van benne, aminek a képét szintén a kijelzőn nézhetünk. Áldásos extra ez parkolásnál. Még ma is a Meriva legnagyobb találmánya a szekrényajtó, az egymással ellentétes irányba nyíló ajtók. Ezek – a gyári adatok szerint – elöl-hátul 84 fokban tárulnak fel, ám a személyes tapasztalat alapján simán 90 százalékra saccolja az ember. Annyira hatalmasra nyílnak, hogy az átlagosnál magasabb ülésekből ki kell hajolni a kocsiból, hogy becsukhassuk az ajtót. Ugyanakkor az átlagosnál sokkal jobb beszállási teret ad ez a megoldás. Bizonyára másokban is felvetődött, menet közben lehet-e nyitni a hátsó ajtókat.

Hirdetés

Nos, érthető biztonsági okokból nem lehet, van gyerekzár, s utazás közben automatikusan reteszelő központi is. A belső amúgy nagyon kulturált és minőségi, az ülések ugyanakkor meglehetősen kemény tömésűek, kell hozzá egy hét, mire megszokja az ember. Az utastér hatalmas és remekül variálható. A hátsó Flex ülésrendszerrel, a középső ülés lehajtásával, a szélsők középre, majd hátra csúsztatásával limuzinos hátsó lábteret kapunk. Egyébként már alapban is meglepően kényelemesen el lehet férni benne. Nem kis autó ez a Opel Meriva, abszolút megfelelő két-, háromgyermekes családnak. És mi sem bizonyítja azt jobban, hogy ez családi autó, hogy a Merivában összesen 31 tárolórekesz van, hátul pedig 400 literes hely a csomagoknak.
A modellfrissítéssel együtt új motorok is jöttek. Például az 1,6-os dízel, amely az 1.7 CDTI-t váltotta le. Az új szentgotthárdi, a stop-start rendszeres 1.6 CDTI feltűnően csendes, legalábbis belülről, kintről már nem annyira. Az új dízel 26 lóerővel erősebb, és 20 Nm-rel magasabb nyomatékú a korábbi 1.7 CDTI-nél. Fogyasztása 4,9 helyett mindössze 4,4 liter 100 kilométeren a gyári vegyes ciklus szerint, és az életben ez inkább 5 liter, de az sem rossz. Az ereje ugyanakkor kirobbanó, tényleg élvezet vele előzgetni. A jó fogyasztáshoz elengedhetetlen kellék az új, áttervezett hatfokozatú kézi sebváltó, amelynek az utolsó fokozata városban használhatatlan. Annyira keveset pörög a motor, hogy sokszor az ötödiket sem kell használni. Egyébként a korábbi kritikát meghallva, a németek finomítottak a váltón. A frissítés előtt akadozós volt, most már finoman, puhábban, precízebben kapcsolható az új. Érdekesség, hogy mindezt a váltóval 50 millió eurós fejlesztés után érték el.
A lényeg azonban nem változott az Opel Merivánál, még mindig ideális autó a kisgyermekes családoknak. Kellemes, minőségi kocsi, amelybe jó beszállni a hatalmasra nyitható ajtókon. Ahogy más márkáknál, ennél sem olcsó a dízelmotoros, az 1.6 CDTI azonban remek választás. A csúcsgázolajos 5,5 millió forintról indul, a sok extrával meg plusz 2 millió még rájön. Ennyi pénzért már feljebb is bátran nézelődhetünk. Ugyanakkor az alapbenzines azért kedvezőbb árról, 3,98 millióról indul.

Műszaki adatok
Motor: 1598 cm3
Teljesítmény: 136 LE, 320 Nm
Végsebesség: 197 km/h
Gyorsulás 0-100 km/óra: 9,9 s
Vegyes fogyasztás: 4,9 l/100 km
Alapár: 3 980 000 Ft
Tesztautó ára: 7 571 000 Ft

Külső: 4
Belső: 4
Ár/érték: 3
Előny/hátrány
+ Csendes és erős motor, nagy csomagtér, jól variálható, minőségi utastér, precíz váltó, jó futómű, kulturált viselkedés
- Magas ár, kemény tömésű ülések

Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!