A+ A A-

Magyarországon az új Audi R8

Az új Audi R8 minden területen rendkívül közel áll a versenysporthoz, s egyben ez is a valaha készült legerősebb, leggyorsabb sorozatgyártású Audi.

Az Audi R8 sikertörténete az első generáció piaci bevezetésével kezdődött 2007-ben, és a vállalat azóta közel 27 ezer példányt értékesített a típusból. A négykarikás márka egyetlen modellje sem áll közelebb a versenysporthoz, és egyik sem karakteresebb, illetve dinamikusabb. A második generációs változatot a Genfi Autószalonon mutatta be az Audi először, és őszre érkezik hazánkba.

Hirdetés

Nagy erejű, magas fordulatú középmotor, változó forgatónyomaték-elosztású quattro állandó összkerékhajtás, az alumíniumot és a carbont az Audi Space Frame technológiában együttesen alkalmazó, következetes könnyűszerkezetes konstrukció és már-már extrém módon dinamikus futómű. Nem véletlen, hogy az új Audi R8 az Audi palettájának abszolút csúcsa, és aminek karaktere még élesebb, mint valaha. A versenymérnökök, a pilóták és a konstruktőrök szoros együttműködésének eredményeképpen magasabb teljesítményszint mellett jelentősen javultak az új Audi R8 menetteljesítményei az utcai változat, és az abból kifejlesztett R8 LMS versenygép esetében egyaránt.

Az 5,2 literes V10-es motor két teljesítményfokozattal rendelhető. Az R8 V10 változat 540 lóerős, még a nagyobb testvérke, az R8 V10 Plus már 610 lóerős teljesítményre képes. Az előbbi 3,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométer/órás sebességre még az utóbbinak ehhez elég 3,2 másodperc is, illetve 9,9 másodperc alatt már a 200 kilométeres sebességet is elérhetjük vele. Az atmoszférikus feltöltésű V10-es aggregát 6500-as percenkénti fordulatszámnál bocsátja rendelkezésre maximális forgatónyomatékát, amit a hétfokozatú S tronic sebességváltó és az új fejlesztésű quattro állandó összkerékhajtás továbbít az útfelületre. Utóbbi mindenkor a pillanatnyi menethelyzethez igazítja a motor felől érkező forgatónyomaték elosztását, szükség esetén akár teljes mértékben az első vagy a hátsó tengelyre irányítva azt.
A könnyűszerkezetes építésnek köszönhetően az R8 V10 plus csúcsmodell saját tömege (vezető nélkül) csupán 1555 kilogramm, és e technológiának, illetve a motorikus fejlesztések eredményeképpen sikerült a nagymértékben javuló menetteljesítmények mellett is csökkenteni az fogyasztást. Az alapváltozat 11,8 liter még a csúcsmodell 12,4 liter körüli üzemanyagot éget el 100 kilométerenként.
Az Audi R8 V10 54.889.510,- Ft, míg az Audi R8 V10 plus 62.185.500,- Ft alapáron már 2015 májusa óta rendelhető, és az első darabok kiszállítását őszre várhatják az új tulajdonosok.

Utoljára frissítve: 2017. június 26., hétfő 12:18
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!