A+ A A-

Az új Fiat 500

A Fiat 500 életében a július negyedike mindig is pirosbetűs ünnepnap volt.

Ez a nagyszerű kisautó, az olasz társadalom széles körű motorizációjának a jelképe, amelyből csaknem 3,8 millió darab talált gazdára, és amelynek látványa örökre beivódott a köztudatba, 1957-ben ezen a napon látta meg a napvilágot. Ötven évvel később, 2007-ben a Fiat úgy döntött, hogy új élettel tölti meg az ikonikus kisautót, és a hagyományokra építve megszületett az új Fiat 500-as, amely egycsapásra hatalmas sikert aratott. Ma, további nyolc évvel és több mint másfél millió eladott autóval később egy napjaink elvárásához igazított, és ismételten megújult Fiat 500 veszi át a stafétát, amely az anyacég szándéka szerint úgy felel meg a fejlődő piaci kihívásoknak, hogy közben egy percre sem feledi nagyszerű gyökereit. A torinói Lingottót valószínűleg nem véletlenül választotta a Fiat az új 500 világpremierjének helyszínéül, hiszen szintén egy olyan szimbólum az autógyártás történelmében, amely képes volt folyamatosan alkalmazkodni az új időkhöz, és úgy fejlődött, hogy közben hű maradt hagyományaihoz. Az 1923-ban megnyílt Fiat gyárra a mai napig elismeréssel tekintenek modern funkcionalitása és elegáns, függőleges kialakítása miatt. Építésének idején maga a híres építész, Le Corbusier is elismeréssel nyilatkozott az ötletről, hogy az épület tetején alakítsanak ki tesztpályát.

Hirdetés

A Fiat formatervezési központja, a Centro Stile által tervezett autó frissebb külső és belső kialakítása összetéveszthetetlenül 500-as, ám az eddigieknél is vonzóbb. Az autó méretei nem nőttek, azonban technológiai tartalma, motorkínálata és testre szabási lehetőségei sokkal gazdagabbak lettek. Hosszúsága 3570 mm, szélessége 1630 mm, magassága 1490 mm, míg tengelytávja 2300 mm. Az orr és a far kialakítása eredeti személyiségét hűen megőrizve módosult. Elmondható, hogy az új Fiat 500 külső dizájnja mindazon jellegzetes formai elemeket megjeleníti, amelyek az 1950-es években a nagy elődre is jellemzőek voltak. A legnyilvánvalóbb múltidéző momentum maga az első fényszóró, amely továbbra is kör alakú, ám dinamikusabban döntött, így merészebb hatást ébreszt, valamint a LED technológiát alkalmazó nappali fénnyel szerelt alsó lámpatest, illetve a márkajelzés és a bajuszok. A motorházfedél is megőrizte az oldalfalakra ráhajló kialakítását. A bordázat erőteljesebb lett, a kiegészítő légbeömlő pedig egy háromdimenziós hűtőrács, amelyet a Lounge kivitelen krómozott gombok díszítenek. Az autó farát az eredeti Fiat 500 rendszámtábla-világítását idéző nagyméretű, összetéveszthetetlen formájú krómozott kilincs, valamint exkluzív, új lámpatestek díszítik.

A kétféle, ferdehátú és kabrió kivitelben választható új Fiat 500 piaci bevezetésekor hazánkban két felszereltségi szinten (Pop és Lounge) lesz megvásárolható. A belépő szinten alapfelszereltség a hét légzsák, a Uconnect Radio hat hangszóróval, AUX és USB bemenetekkel és a kormánykeréken elhelyezett kezelőszervekkel, valamint a LED-es nappali világítás. A Lounge kiadás gazdagabb felszereltségéhez már hozzátartozik a manuális légkondicionáló berendezés, a krómozott külső tükörházak, és a retró megjelenésű kerékagy-borítással ellátott acél keréktárcsák. Kifinomult szolgáltatásai között megtalálható a panoráma napfénytető, a 15 colos könnyűfém keréktárcsa, a krómozott hűtőmaszk, az Uconnect Radio 5 LIVE érintőképernyős infotainment rendszer, a bőrkormányon elhelyezett kezelőszervek, amelyek lehetővé teszik az okostelefon integrálását, számos alkalmazás fedélzeten történő felhasználását, illetve a kapcsolattartást.
Az új Fiat 500 motorkínálatában megtalálható a 85 lóerős 0,9 literes TwinAir és az 1,2 literes 69 lóerős erőforrás. A kéthengeres, 85 lóerős motor rekord teljesítményre képes, CO2-kibocsátása mindössze 90 g/km. Az 1,3 literes Multijet dízelmotor 95 lóerős változatának, valamint az 1,2 literes 69 lóerős erőforrásnak az Eco konfigurációja, mely a bevezetést követően lesz elérhető, mindössze 99 gramm a szén-dioxidot kibocsátása kilométerenként.
Kívánságra új rajzolatú könnyűfém keréktárcsák is rendelhetők, 15 és 16 colos méretben, akár gyémántcsiszolt kivitelben is. A színválaszték 13 árnyalatból áll, mely tartalmaz hét alapszínt, egy háromrétegűt, és öt metálfényt. Ezek között most kerül bevezetésre a Corallo Red és a Opera Burgundy tónus. Szintén rendelhető két különleges megjelenésű, fekete-sárga, illetve fekete-piros kivitel, amelyekhez az új Fiat 500 exkluzív testre szabási opciója, a Második bőr is megrendelhető, így az autó minden hangulathoz kreatív elképzeléshez képes igazodni. Az 500-ast minden vásárló saját kedve szerint alakíthatja, és folyton megújuló megjelenéssel ruházhatja fel.

Utoljára frissítve: 2017. június 26., hétfő 12:17
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!