A+ A A-

Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten

2015. október 16-18 között immáron másodszor kerül megrendezésre Magyarország legújabb gasztrofesztiválja, a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál.

A tavalyi év nagy sikere után a szervezők ezúttal még több programmal, mégis alacsonyabb belépőjegy árakkal várják a látogatókat. Nappal családi programok, folklór műsorok, disznó feldolgozás és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros rendezvényterületen egész nap neves fellépők szórakoztatják a közönséget 3 színpadon.

A múltidézés jegyében a rendezvényen a veterán autókból és motorokból is ízelítőt kaphatnak a látogatók, a Vasúttörténeti Parkban minden év tavaszán megrendezendő „Oldtimerek Hétvégéje" előzeteseként. Ennek keretében látható lesz egy oldtimer autókból és motorokból összeállított kiállítás, veterán traktor, stabil motor, gőzmozdony és vasúti kocsi bemutatók, illetve nappal a park összes interaktív programja üzemelni fog: gőzmozdonyozás, kerti vasút 5 szerelvénnyel, hajtányok, mozdonyforgató, sínautó és lóvasút.

kolbaszfeszt 2015 35801

A szervező fő koncepciója, hogy a belépőjegy megvásárlása után rengeteg ingyenesen igénybe vehető, színvonalas szolgáltatást kapjanak a gyermek és felnőtt látogatók egyaránt.
Népi játszótér, ugráló vár, arcfestés, íjászat, kézműves foglalkoztató, állat simogató, vasútmodell és terepasztal kiállítás, mesés és zenés színpadi programok, táncház, kukoricamorzsoló és hagyományőrző termelő-eszköz interaktív kiállítás, tájház múzeum és folklór zenei programok.

kolbaszfesztival 2015 lenia 358

Ezen kívül persze, - ahogy egy jó gasztrofesztiválon lennie kell -, a fesztivál területén lévő háztáji ételekből és italokból is kóstoltatás lesz 3 napon át. A kolbászválaszték egyedülálló lesz Magyarországon! A medvekolbásztól a Csabai Csípősig mindenféle háztáji kolbász megvásárolható lesz, közvetlenül a termelőktől. Csupa olyan háztáji kolbász és mindenféle disznótoros finomság, a tepertőtől a cigánykáig, ami boltokban nem kapható. De vásárolhatóak lesznek kézműves sajtok, méz, lekvár, fűszerek és egyéb ételkülönlegességek is. A minőségi borok, kézműves sörök és a minőségi pálinkák közül pedig kedvére válogathatnak a prémium minőség kedvelői.

kolbaszfeszt 2015 35802

Az immáron 3 színpadon a jó hangulatot többek között olyan neves fellépők biztosítják, mint Tolnai András nótakirály, Nótár Mary, Kis Grófó, Varga Viktor, Fásy Ádám és Fásy Zsüliett, Bebe, Zoltán Erika, Handa-Banda gyerekzenekar, Halasi citerások, Fonó Néptánc Csoport, The Apples együttes, Mága Zoltán zenekara, Room Service együttes, A la Carte együttes, Kolbászfesztivál Big Band, ABBA Sisters, LL Junior, Majka és Curtis, Anti Fitness Club együttes, Hahó gyerekzenekar, Group 'n Swing zenekar, Pataki Attila, Soltész Rezső, Aradszky László, Dolly Roll, Varga Miklós és Csongrádi Kata.

A rendezvényről folyamatosan frissülő információk: www.kolbaszfeszt.hu
www.facebook.com / Disznótoros Kolbászfesztivál

Utoljára frissítve: 2015. október 19., hétfő 17:22
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!