A+ A A-

Hegycsúcs – Brabus 850 6.0 Biturbo Widestar

A bottropi Brabus műhely tiszteli az AMG munkáját, de ez nem akadályozza abban, hogy feljavítsa a gyárilag tuningolt modellt.

A Mercedes-Benz G-osztály lassan a világörökség részének tekinthető, hiszen a polgári változatot 1979-ben mutatták be, az eredeti katonai célút pedig még ennél is évekkel korábban. Kezdetben a célszerszámosság számított, azaz a gyár valóban olyan ügyfeleknek, elsősorban vadászoknak, erdészeknek szánta a típust, akiknek számított a kiváló terepjáró képesség. Hihetetlen, de sokan, akiknek elsősorban az S-osztálynál kezdődött a Mercedes-világa, nem is tartották igazi stuttgarti gépnek a G-t, mivel egyrészt az osztrákok gyártották (és gyártják a mai napig a Magna-Steyr üzemében), másrészt a luxus nem egyeztető össze a gumicsizmával. Szerencsére a világ a közhelyesség ellenére állandóan változik, a G-osztály pedig a kilencvenes évek végétől már inkább státuszszimbólum, a méregdrága, akár speciális, több ezer eurós fényezéssel kérhető dobozzal nem ajánlott a terepen bravúroskodás, noha az autó a három – elektronikusan - zárható differenciálzárjával szinte a falra is képes felmászni.
A luxustárggyá válás fokozatosan nyitotta meg a kaput a tuningcégek felé, a gyári AMG kivitelek mellett a legismertebb műhelyek mind kezelésbe veszik a G-osztályt, élen a Brabus-szal, amely szokásához híven nem aprózza el a dolgokat. A 2015-ös Frankfurti Autószalonon debütáló 850 Biturbo 6.0 Widestar a W463 sorozatú G 63 bottropi átirata, Mercedes-alapú, ám leginkább saját fejlesztésnek tekinthető V8-as erőforrással. Ez a Brabus legnagyobb dobása az elmúlt időszakban, a mérnökök sokáig törték a fejüket, amíg kitaláltak, hogyan pótolják egy kisebb, kezesebb viselkedést nyújtó, ám erősebb gépezettel a híres 800 lóerős, V12-es monstrumot.

  

bereljmost logo loero 2

 

A gyári 5,5 literes blokkot 6,0 literesre fúrták fel és gyakorlatilag minden alkatrészt sajátra cseréltek, a kovácsolt dugattyúktól kezdve a főtengelyen át a speciális hengerfejig. Természetesen nem maradt érintetlen a szívórendszer, a rozsdamentes acélból hajtogatott kipufogó, valamint a megerősített fékberendezés sem, ahogy a motorvezérlés is egyedileg írt programmal működik. A hajtásláncra – amelyre Motul kenőanyagok használata esetén a Brabus 3 év vagy 100 ezer km garanciát ad - a brutális a legmegfelelőbb jelző: a teljesítmény 850 lóerő 5400/min fordulaton, a maximális forgatónyomaték pedig 1450 Nm, ami folyamatosan jelen van 2500-4500/min között. Az állandó 4MATIC összkerékhajtás természetesen sztenderd jellemző, az erő hétfokozatú, kormányról is pöccinthető, az AMG-től átvett SPEEDSHIFT-PLUS automataváltón keresztül jut el a tengelyekig. A G-osztály sosem volt pehelysúlyú balerina, ez a tuning gép is 2550 kg-ot nyom, ám a motor kivételes képességein a saját tömeg sem tud kifogni, padlógázra 4,0 másodperc alatt ugrik nulláról százra a félelmetes hangon dübörgő bestia, a végsebességet pedig csak biztonsági megfontolásból korlátozza 260 km/h-ra az elektronika. A specialista Bilstein céggel fejlesztett adaptív Dynamic Ride Control felfüggesztés (lengéscsillapítás) komfortos vagy sportos beállítást ad, illetve automata üzemre is képes.

Az autó kizárólag a hosszú, ötajtós felépítménnyel kapható, amely a sárvédőknél 12 cm-rel szélesebb a normál G 63 karosszériánál – ezért a Widestar elnevezés. A nagyobb kerékjáratokban gond nélkül elférnek a Brabus saját gyártású, 11 x 23 colos felnijeire húzott 305/35 méretű gumik, melyek gyártmánya lehet Continental, Pirelli vagy Yokohama – felniből az egyrészes, azaz monoblock Platinum Edition-t ajánlja a műhely. Némileg a felépítmény is átalakult, a karosszériaelemek, pl. a gépháztető karbonból kérhető, igény szerint fényezés helyett szimpla lakkozással. A belsőtérben csak a fantázia és a technikai korlátok szabnak határt, amit a vevő kér, azt a kárpitosok megvalósítják. Az árakat nem is kötik a civilek orrára, hiszen akit csak ez érdekel, az úgysem potenciális vevő.

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!