A+ A A-
Hirdetés

Nem vagyok őrült - Tordai István

Mi, akik tévét nézünk, kétség kívül a SportVerda című műsorba futunk bele a legtöbbször, már ami az autós műsorokat illeti. Bár a nézettségi mutatók elemzése nem hiva­tá­sunk, de az előbbiből arra következtethetünk, hogy valószínűleg ez a produkció a legnézettebb autós tévéműsor hazánkban. Hogy ez valóban így van-e, azt nem tudjuk, egy viszont biztos: A SportVerda valahogy kilóg a megszokott, sablonos tévéműsorok sorából és itt már nem csak az autókkal foglalkozó produkciókra gondolunk, hanem az összes tv-műsorra. Furcsa az egész úgy, ahogy van. Furcsa, de nagyon jó.

Loero cimlap story 2 copy- Szalmakalapos férfit kergetsz meg békaembereket. Folyamatos faarcú poénok. Kinek a szüleménye mindez?
- A SportVerdának én vagyok egy személyben a szerkesztője, producere, gyártásvezetője, műsorvezetője és még sorolhatnám. Hogy a kérdésre válaszoljak - és ha ebből nem derült volna ki -, én vagyok az értelmi szerző.
- Nem akartam, de így már megkérdezem: Teljesen normális vagy?
- Ha tudnád mennyien kérdezik ezt tőlem nap, mint nap… És mivel egytől egyig, mosolyogva kérdezik, ez azt jelenti számomra, hogy sokan kedvelik amit, és ahogyan csinálok. Nem vagyok őrült. Egyfajta angol, abszurd humort csem­pészek az autós műsorba, hogy a SportVerda ne egy szokványos tévéműsor legyen. Tudom, hogy néhányan nem értik és ezért lehet, hogy nem is kedvelik, de a visszajelzések azt mutatják, hogy a többség szereti az efféle megközelítést. Ha nem működne, azonnal változtatnék a stílusomon.
-  Egy adás 75 perces, ami hosszúnak számít, mégsem unalmas.
- Ezt bóknak vettem. Jelenleg a SportVerda az első és egyetlen 75 perces magyar autósműsor. Azért nem tűnik unalmasnak, mert egyrészt, három részből áll, tehát vannak szünetek. Másrészt, nincsenek hosszúra nyújtott autó-bemutatók vagy hasonló anyagok, így a stúdió­be­szél­ge­tések után szorosan jönnek az úgy­ne­vezett bejátszók, tehát a nézőnek egy­sze­rűen nincs ideje beleunni egy-egy filmbe.
- A legnézettebb?
- Nehéz kérdés, bonyolult válasz jön:
Ismereteim szerint, hogy egy adott tv-műsort, egy adott pillanatban mennyien néznek, azt nem lehet pontosan kimutatni. Az tény, hogy megváltozott a médiapiac: mára a háztartások nagy részében mi­nimum negyven csatorna fogható, a nézők pedig kapcsolgatnak. Az is tény, hogy a Sport TV ott van a legnagyobb lefe­det­tségű csatornák között és bármikor képes leültetni több, mint egymillió nézőt, egy jobb mérkőzéssel.
A SportVerda aktuális havi adását három, a Sport1, a Sport2 és a SportM csatornákon sugározzák, havonta olyan 20-25 ismét­léssel. Tehát ha az adás hosszát, a csa­tornák elérését és az ismétlések számát nézzük, több mint valószínű, hogy jelenleg a SportVerda éri el a legtöbb nézőt.
Még nem árulhatom el, de lesz még egy nagy csatorna, ahol szintén látható lesz a műsor.
- A műsoron belüli CsodaVerda rovat arról szól, hogy nehéz sorsú gyerekeknek szereztek egy élménynapot. Honnan az ötlet?
- Minden gyereknek vannak álmai, melyek vagy teljesülnek, vagy nem. Ha keveset is, de legalább néhány gyermekálmot beteljesíthetünk.
- Reméljük sokáig láthatjuk még a SportVerdát a tévében.
- Köszönjük és ez valószínűleg így is lesz. Természetesen a SportVerda is csak addig szárnnyal és a gyermekálmokat is csak addig tudjuk teljesíteni, amíg a Sport TV vezetősége és a műsor támogatói ilyen erőteljesen mellettünk állnak, ezért ezúton is köszönöm nekik azt, amit eddig tettek és ezután is tenni fognak közös ügyünk érdekében.

Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!