A+ A A-
Hirdetés

Interjú a Ford robotdokijával - Gerd Zech

A Ford hipermodern németországi üzemében, Kölnben a csúcstechnológiájú robotok napi 24 órában, heti hét napon át ‘robotolnak’ – de néha ők is megbetegedhetnek. Ha ilyesmi történik, jön a robotdoktor – például Gerd Zech –, hogy „meggyógyítsa” őket.

 Gerd Zech, a Ford Köni-i üzemének robotműszerésze 24 éve dolgozik a vállalatnál, és imádja munkáját.
“Minden nap akad egy új kihívás, vagyis egy új, megoldásra váró probléma. Nem könnyű, mégsem szeretnék mással foglalkozni.” – árulja el a robotdoki.
A Ford köln-i gyárában kétféle robotot alkalmaz – a Comau és a Kuka típu­so­kat: a Comau feladata, hogy az alkat­részeket a helyükre illessze, a Kuka feladata a karosszéria ponthegesztése. A Ford 980 robotot alkalmaz német­országi üzemeiben, amelyek naponta mintegy 1600 autó gyártásában vesznek részt.
Gerd, akinek egyébiránt kevenc robotjai R2-D2 és C-3PO a Csillagok háborúja sorozatból saját elmondása szerint vérbeli mesterember, aki szabad­idejében is mindig bütyköl valamit: vagy a ház körül néz tennikvalók után, vagy autókat restaurál. A robotdoki szívesen válaszolt a nem mindennapi munkájával kapcsolatosan feltett kérdésekre.
- Mikor kezdett el érdeklődni a műszerészi munka iránt?
- Már gyerekkoromban is mindig érdekelt, hogyan működnek a dolgok – kegyen az elektronika vagy mechanika. Eleinte bicajokat javítottam, aztán lassan áttértem a robogók tuningjára.
- Ha építhetne egy robotot, milyen feladatra tervezné?
- Építenék egyet a házimunka elvé­gzésére, hogy több idő maradjon a családra és a hobbikra, vagy bármilyen olyan robotot, ami segítségünkre lehet.
- Hogyan telik egy átlagos nap a Ford “Robotkórházában”?
- Egy szokványos nap a hiba­elem­zé­sek­kel kezdődik. Aztán szétszedjük a robotokat, megtisztogatjuk és átvizs­gáljuk, majd pedig összeszereljük őket, Vészhelyzetben, például amikor egy meghibásodott robot miatt az egész gyártósor leáll, mindannyian a hely­színre sietünk. Ilyenkor mi vagyunk a “gyári mentőszolgálat”.
- Hogyan javíthatnak ezek a gépek a Ford-modellek minőségén?
- A kulcsszó a minőség. A robotok sokkal pontosabban és megbízhatób­ban dolgoznak, mint az emberek, kü­lönösen, ha hegesztésről, ragasztásról vagy mérésről van szó. Az ajtók akkurátus beszereléséhez például különleges, lézeres érzékelőkkel felszerelt robotokat használunk.
- Az új Fiesta gyártásában mekkora szerepet kapnak a robotok?
- A karosszériamunkák körülbelül 80 százaléka az ő dolguk, és a fénye­zés­ben is ugyanez a helyzet. A végszerel­dében és a minőségellenőrzésnél is robotok végzik a munka 20 százalékát. Mindent egybevetve egy új Fiesta létrejöttében 50-60 százalékban játszanak szerepet a robotok.
- És mi újság mostanában a Ford-robotok világában?
- A minőségvizsgálathoz munkába állítottunk egy fotocellás szemekkel felszerelt robotot. Emellett éppen most végezzük egy olyan robot első teszt­jeit, ami ultrahanggal ellenőrzi a he­gesz­tett kötések minőségét, még­hozzá mélyen az anyag belsejében.
- Előfordulhat egyszer, hogy a robotok átveszik a hatalmat a világban?
- Nem, az irányítás mindig az emberek kezében marad.

Utoljára frissítve: 2013. július 30., kedd 19:40
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!