A+ A A-
Hirdetés

Amerikában nem láttam rendőrt az úton - Kocsándi Miklós

Huszonnyolc éve a 100 Folk Celsius dobosa, de a párhuzamosan a Karthago együttesben is játszik. Az előzővel elsősorban a gyerekeknek és a szüleiknek zenélnek nagy sikerrel, az utóbbival a dallamos rockzene kedvelőit varázsolják el. Az óévet is velük zárta, Sopronban több, mint húszezer ember volt kíváncsi a szilveszteri szabadtéri koncertjükre a főtéren. Szerencsére elviselhető volt az időjárás.

 - Hány éves korodban szereztél jogosítványt?
- '83-ban harmincegy évesen. Autó szerelőként kezdtem a tanonc éveimet, úgyhogy már korábban is vezettem. Akkor még nem volt ilyen nagy szigorúság. Ki- beálltam a teherautókkal is. Mindenki azt hiszi, hogy a zenészek tele vannak pénzzel, de ez nem igaz. Csak '83-ban tudtam venni egy kis VW bogarat. Kicsinek néz ki, de elfértem benne. Igaz ugyan, hogy két hét múlva beállt a motor és kiláttam az alján, de megcsináltattam. Jó volt. Utána vettem egy három éves Opel Kadet-et, amit Németországból hoztam, ahol sokat zenéltünk. Akkor az egy álom volt. Utána a Suzuki szponzorált minket. úgyhogy abból volt három is. Az első Swift, utána Wagon R, és végül Ignis. Ezt amikor eladtam, vettem egy kombi Fordot és most azzal nyomatom.

Hirdetés
- Mi a fontos neked egy autóban?
- Én nem értek igazán az autókhoz. Rengeteg kocsiban ültem zenészként, és a Suzuki-kat nagyon megbízhatónak találtam. Defekten kívül semmi bajom nem volt velük, csak az üzemanyagot és az ablakmosót kellett beletölteni. Ez fontos volt. Volt, hogy a Wagon R-rel elmentünk egy trióval és egy komplett zenekari cuccal játszani. A Ford-ot persze nem lehet semmihez sem hasonlítani,. mert nagyon kényelmes, nagyon nagy autó, de azokat is nagyon szerettem.
- Ezt miért választottad?
- Ahogy korosodtam, arra gondoltam, hogy legyen egy komoly autóm. Lehet, hogy ezt valamikor eladom és akkor veszek egy nagy egyterű Chrysler-t, vagy Ford-ot. Szeretek autózni, Forma 1 rajongó vagyok. Egyszer még koncertünk is volt kint.
- Szoktál csak kikapcsolódásként vezetni?
- Régebben többször. Sokat jártunk busszal és gyakran vezettem én, például Pestről Hollandiába egy Ford mikrobusszal. Csak kiloharminccal ment, de jó volt olyan magasról kinézni. Amikor személyautóval utaztunk, és Szigeti Feri fáradt volt, éjszaka tőle is gyakran átvettem a kormányt, mert én nem voltam ilyenkor álmos.    
- Most hova szoktál ülni, ha nem te vezetsz?
- A sofőr oldalon a hátsó harmadik sorba. Elég megbízható sofőrökkel járunk, akár aludni is merek.
- Hol vezettél még külföldön?
- Amerikában. Ott is egy nagy buszt béreltünk, és gyakran én vezettem. Az nagy élmény, mert mindenki betartja a szabályokat, és nincs száguldozás. Volt, hogy Torontóból elmentem Floridába, és senki nem előzött meg. És rendőrt sem láttam. Elég furcsa volt.
- Mi volt a legjobb autó, amiben ültél?
- Németországban volt egy barátomnak Toyota Supra-ja. Az őrület volt. Kettőhússzal ment a cimborám, és eléggé féltem, hogy a szemerkélő esőben megcsúszunk. Szintén kint egy barátom még a '90-es években adott kölcsön egy Mitsubishi Sapporo-t. Az akkor olyan volt, mintha repülőben ültem volna érzésre és kinézetre is. Úgy gyorsult, hogy belepréselődtem az ülésbe. Mentem Mercikkel,. Chrysler-ekkel is. Amerikában, Las Vegasban fityingekért ki lehetett bérelni egy órára Ferrari-t. Olyat, amit csak álmodban látsz. Ez alatt királynak érezhetted magad. Persze valami kauciót le kellett tenni. Szimulátorral otthon a Nascar-on szoktam vezetni. Pörög tőle az agyam. Dobosként kell ez a nyüzsgés. De ezt kint is meg lehetne próbálni élőben. Két három kört sofőr mellett, aztán egyedül úgy, hogy ő megy elöl egy másik autóban, és szigorúan mögötte vezethetsz, miközben fejhallgatón adja az utasításokat. Erre még vágyom.
- Hol volt a legrosszabb vezetni. Itthon gyakran és Romániában. Ott van, ahol nagyon észnél kell lenni. Mentünk át a Szovjetunión is busszal. Az se volt semmi.
- Milyen autót vennél, ha sok pénzed lenne?
- Dzsip mániás vagyok, de olyat, amilyet szeretnék, biztosan nem fogok venni. Persze ha kétmilliárd felett rendelkeznék, akkor jöhetne egy Cherokee Jeep, valami jó kis gengszter autó hatalmas kerekekkel. A nagy amerikai autóknak is van egy jellegzetes, felbőgős motor hangja, amitől felállaz ember karján a szőr. Ha motoroznék, Harley-t vennék. Egyszer elmennék San Francisco-ból Los Angeles-be, nem száguldva csak úgy kényelmesen.
- Fontos, hogy milyen autóból szállsz ki?
- Most már nem annyira. Régen jobban megnézték, ha egy ismert zenész egy kevésbé jó kocsival érkezett. Autó viszont nem ártott, ha volt, mert éjszaka a zenekari buszból kiszállva nem volt kényelmes haza BKV-zni. Most már nem a zenészeknek van jó kocsijuk. Külföldön régen sem számított. Egészen szakadt kinézetű fazonok is csoda autókkal közlekedtek. A nagy sztárok közül sokan abba ölik a pénzüket, hogy különleges autókat gyűjtenek, De az egy más kategória. És van akinek semmilyen nincs, mert kap sofőrt.

Utoljára frissítve: 2014. március 06., csütörtök 15:50
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!