A+ A A-
Hirdetés

Százkilencvennél többel nem mertem menni - Felkai Miklós

Öt zenekarban játszik napjainkban. Az első a Felkai Jam, a második az Ice Cream, amelyik két évig nem játszott, de most újra aktivizálta magát. A Fantomas ezzel szemben nem játszik, de bármilyen furcsának is tűnik, megjelent a CD-je. Negyven éves múlt van a Lux együttes mögött, és a Bergendy együttesnek is ő most a gitárosa. Emellett pedig tanít, úgyhogy nem panaszkodhat, hogy nincs elég elfoglaltsága.

 - Hány éves korodban lett jogosítványod?
- Ha jól emlékszem '78-ban, azaz huszonnyolc évesen.
- Akkor miért volt rá szükséged?
- Hangszerekkel közlekedtem, fellépő ruhát is vinnem kellett, ami akkor még divat volt, és a villamos, a busz erre nem annyira célszerű. Taxi pedig vagy volt, vagy nem. Mobil még nem volt, a telefonálás nem volt olyan egyszerű. Úgy gondoltam, hogy mint annyian mások, én is veszek magamnak egy Skodát. Ez akkor természetesnek tűnt.
- Mi volt az első autód?
- '80-ban vettem, egy tizennégy éves Renault 4-es. A VII. kerületben állt a házunk előtt, de senki nem használta. Kiderítettem, hogy olasz pasi hozta be, de miután lejárt a forgalmija, nem foglalkozott vele. Négyen pont belefértünk, úgyhogy még csehszlovákiai turnéra is mentünk vele, de természetesen a felszerelést egy teherautó szállította. Hat évig jártam vele, amikor is a feleségem totálkárosra összetörte.
- Jó kocsi volt?
- Nagyon szerettem. Egy 850-es motor volt benne, és úgy ment 120-at, hogy észre sem vettem. Nagyon kényelmes volt, és igénytelen.
- Mit vettél utána?
- Egy egyéves Daciát. Franciából "franciába" ültem. Szerettem ezt is, de havonta, két havonta valamit kellett rajta javítani. Van egy autószerelői végzettségem, bár soha nem dolgoztam ebben a szakmában, de ezt még meg tudtam szerelni. '88-tól '93-ig használtam, majd lecseréltem egy hároméves kocka Ladára. Nyugati autót nem mertem venni, mert olyan jól nem kerestem, pedig az már a Felkai Jam idejében volt, és azzal zenekaroztunk. '97 körül döntöttem úgy. hogy veszek egy T3-as VW mikrobuszt. Nagyon egyszerű benzines szerkezet volt. Azzal jártam 2005-ig. Azt váltottam a mostani T4-es VW buszra, ami napjainkban már tizennégy éves. Ez olyan jól felszerelt, mintha személyautóban ülnék.
- Miért kellet a mikrobusz?
- Úgy gondoltam, ha van egy zenekarom, akkor ne két személykocsival járjunk, ami a felszerelések, a hangszerek miatt nagyon macerás volt, hanem oldjuk meg egy járművel. Én ezt összeszorított fogakkal, de felvállaltam. Inkább magamnak fizessek, mint egy szállítónak. Magáncélokra is használom, bár a városban tizenkét litert fogyaszt. Országúton 130-as tempó mellett ez lemegy akár tíz literre is.
- Jobb buszban ülni, mint egy személyautóban?
- Összehasonlíthatatlanul jobb. Mindent felülről látok. így sokkal könnyebb manőverezni is.
- Hogyan vezetsz?
- Azt mondják, hogy apukásan. Nem vagyok agresszív, nem köcsögözök, ha valaki szabálytalanul közlekedik. Mindig indexelek. Amikor kis gyerek voltam, a kis kocsimban is jeleztem, ha kanyarodni akartam. Mivel embereket szállítok, óvatos vagyok. Fölöslegesen nem előzök. Laza a rugózása, ezért egy kicsit billeg, a hirtelen mozdulatokat nem szereti. Egyszer odaadtam a dobosunknak, aki nem számított erre, és majd' felborultunk. Azt mondják, olyan, mintha szamárháton ülnénk.
- Szoktad átadni a kormányt?
- Nem. Nőt, pénzt, autót nem adok kölcsön. Fölösleges kockázatokat nem szabad vállalni.
- Hogy viseled, ha valaki beleszól a vezetésedbe?
- Ha veszélyhelyzetre hívja fel a figyelmemet, akkor nem zavar.
- Fontos, hogy milyen autóból szállsz ki?
- Még egy autót nem tartanék csak azért, hogy villogva kiszállhassak belőle.
- Zenészként a régi időkben, amikor még nem volt saját autód, mivel jártatok?
- Barkas mikrobusszal. Azzal kimentünk Svédországba, Finnországba, még a Szovjetunióba is. Hihetetlen mire volt képes a három hengerével. Ez még az Apostol idejében történt. Szerencsére Meződi Józsi, az énekes, szintén bírt egy autószerelői szakmát, úgyhogy nem egyszer reparálta a buszt az úton. Ez jobb volt, mint a három sebességes Zuk, ami szintén nem lett volna rossz, de nem volt jó.
- Mi volt a legnagyobb sebesség, amivel mentél?
- 1978-ban Svájcban egy ismerősömnek volt egy alacsony építésű sport autója, egy BMW Touring-ja. Velem mentem 240 körül, aztán helyet cseréltünk, és én kipróbáltam a 190-et. Nagyon gyorsan mentek mellettem az oszlopok, és nagyon féltem. A jogsim még egészen friss volt. A családunkban van egy Peugeot 206-os, és amikor a feleségem 140-nel megy, akkor meg szoktam kérdezni, hogy mi van, fel akarunk szállni? Én tízzel-hússzal lassabban vezetem.
- Mi volt a legnagyobb távolság, amit egyhuzamban levezettél?
- 2005-ben, amikor hajón vendéglátóztam, többször mentünk Svédországba Stockholmig, és az kemény távolság, bár ott ketten vezettünk felváltva, de négy évvel korábban a Felkai Jam-mel turnéztunk Németországban és Svájcban, és azt egyedül vittem.
- Beülsz még kikapcsolódásként vezetni?
- Nem. Nekem ez munka, és felelősség.
- Hagyott cserben kocsi?
- Autószerelőként nagy gondjaim nem lehetnek. Egyszer Sárbogárdról jöttünk haza, és télen, mínusz 20 fokban elfolyt a vizem. Aláfeküdtem, visszadugtam a csövet, Hoztak benzinkútról fagyállót, és mentünk tovább. Még a Renault 4-essel jártam úgy, hogy leállt az országúton és nem találtam a hibát. Kihívtam a sárga angyalt, a szerelő pedig a fejét csóválva közölte, hogy uram, vegyen bele benzint. Így jártam, mert ebben az autóban nem volt benzinóra.
- Van-e olyan autó, amit megvennél, ha nagyon sok pénzed lenne?
- Valamilyen régi amerikai típusú tizenhat hengeres Chryslert, és nagyon tetszik a Porsche Cayenne is.

Utoljára frissítve: 2014. augusztus 12., kedd 17:28
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!