A+ A A-
Hirdetés

Első látásra szerelem volt a Suzuki Kizashi - Buch Tibor

Három dolog foglalkoztatja jelenleg Buch Tibor színművészt: a családja a gyermekeivel, a munkája, amely a színpadhoz kapcsolódik és hogy a most eladott Porsche-ja helyett, amit már megbánt, valamilyen új hobby autót szerezzen be.

Játszik több utazótársulatban valamint Székesfehérváron, Sopronban és a Nemzeti Lovas Színházban.

- Hány éves korodban kaptál jogosítványt?

- Katona voltam, tizenkilenc évesen. Az ezredes főnököm megkérdezte, hogy van-e jogosítványom. Mondtam, hogy jelenleg nincs. Akkor most csinálunk, jelentette ki határozottan, így lett hivatásos jogsim. Később letettem motorra is.

- Milyen motorod volt?

- A legjobb egy Yamaha Fazer 1000-s, amivel sokat jártam pályázni (Euro Ring, Kakucs Ring, Rába Ring,), hogy biztonságosabban vezessek. Ezt mindenkinek ajánlom, hogy megismerjük a magunk és a járgányunk határait.

- Mi volt az első saját autód?

- Trabant, abból nyolc is. Az elsőt a honvédség alatt vettem 5-6000 Ft-ért. Az a kormányváltó igen érdekes találmány volt.

- Mi jött a Trabant után?

- Egy 323-as BMW. Ez nagy előrelépés volt. Egy kicsit mindig nagyobb és jobb autóra vágytam. Ezt az első színházi keresetemből, a Valahol Európában musical próbapénzéből vettem.

- Új volt?

- Dehogyis. Egyszer vettem csak újat és soha többet. 

Hirdetés

- Milyen volt ez a Trabant után?

- Ijesztő. A huszonvalahány lóerős első kerék meghajtásúból a kb. 150 lovas, hátsókerék meghajtású gépbe átülni fiatalként különleges kihívás volt. Szerencsére ésszel éltem és soha nem volt balesetem.

- Miért váltottál?

- Szeretem a technikát, a jó autókat, a kihívásokat és az eredeti értelemben vett bonvivánságot vagyis az élet élvezetét.

- Sokat költöttél rájuk?

- Egy kocsi fenntartása pénzbe kerül, ha folyamatosan karbantartjuk.

- Milyen autóid voltak még?

- Hobby autókból, vagyis kedvtelésből, kezdtem egy BMW 635 CSI-vel. Számomra egyébként egy 725-s BMW volt a legkényelmesebb autó. Ennek olyan ülése volt, hogy elmentem Debrecenbe próbálni, majd utána Győrben volt este előadásom és amikor kiszálltam, semmi fáradtságot nem éreztem. Mellette volt autóm hétköznapi használatra is. Többek között Ford Mondeo kombim, Chevrolet Lacetti-m, és sokféle BMW is. A CSI után jött egy fürge kétszemélyes Toyota MR2, majd egy Mazda MX5. Elkapott a cabrio feeling. Ez után jött egy szakadék, amikor motoroztam. Ebből a legutolsó a Yamaha Fazer 1000-es. Amikor megszületett az első gyermekem, a feleségem azt mondta, hogy amíg nem lesz tizennyolc éves a fiúnk, addig a motorozásnak vége. Akkor választanom kellett egy olyan 2+2-es sportkocsit, amelyben elfért a gyermek is. Így lett a Porsche 944 S2-s cabrio, ami elég ritka itthon. 3000-es motorja van, 220 LE-s, hátsó kerék meghajtású. Ezzel is sokat jártam pályázni és ezzel vittem a gyereket bölcsibe és oviba is.

- Mivel jársz most?

- Volt egy 725-ös BMW-m, ami eléggé kiöregedett. Nézegettem másik kocsit, de semmi nem fogott meg. Az egyik barátom Suzuki kereskedő, ő ajánlotta, hogy váltsak arra a márkára. Nem tetszett az ötlet, de pár nap múlva megállt a házunk előtt egy brutál csoda autóval, egy Suzuki Kizashi-val. Ez első látásra szerelem volt. Beszámította a BMW-t és meglett a csere.

- Mi a fontos egy autóban?

- Hogy élményt adjon. Kevés az A-ból B-be eljutás. Az csak az alap. Ezért találták ki. De ezen felül kell, hogy az enyémnek érezzem, hogy kézre álljon, hogy jó legyen beleülni és elégedetten, mosolyogva lehessen kiszállni belőle. Legyen élvezet az ereje miatt vezetni, legyen elegáns és exkluzív.

- Hogyan vezetsz?

- Azt mondják jól és biztonságosan. Csak sebesség túllépés miatt büntettek eddig.

- Mi volt a legnagyobb sebesség, amivel mentél?

- Németországban próbáltam ki, motoron 200 alatt nem mentem. A legnagyobb 260 km/h volt. Az olyan, mintha beszippantott volna egy cső. Mámoros érzés, amikor felmegy az ember az autópályára, visszakapcsol másodikba, majd néhány mp múlva a harmadik sebesség fokozat végénél tartva már 200-at mutat az óra és még van hátra három sebesség fokozat. Ez egy elképesztő gyorsulási élmény. Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor az ember a lovával vágtázik az erdőben és suhannak melletted a fák.

- Milyen volt ugyanez autóval?

- A Kizashival Németországban 220 felett voltunk, mert siettem egy munkára, de autóval nem szeretek ilyen gyorsan menni.

- Mi volt a legjobb autó, amiben ültél és vezetted is?

- Amíg a Kizashi-t nem ismertem, addig a BMW. Annak idején a 20 éves Porsche-m tűnt a legjobbnak. Mindegyik egy egyéniség volt. Van egy autókázós baráti társaságom. Abban van Chevrolet Corvette, Porsche 928 GT, Lotus Esprit és mindegyiket vezettem már. Az utóbbit nehezen szoktam meg, mert túlságosan erős volt számomra és féltem benne. Hosszabb idő kellett volna, hogy megszokjam.

- Mi volt a legnagyobb távolság, amit egy huzamban mentél?

- Ezt többet nem akarom megélni. Budapestről dél körül autóztam Szegedre, majd előadás után tovább hajtottam Rómába és megérkeztem este hét-nyolc körül. Akkor már hallucináltam.

- Mi volt a legjobb élményed, amely autóhoz kötődik?

- Amikor a feleségemmel elmentünk a Posche-val Horvátországba és egy hétig élveztük az autókázást nagy sétákkal és tengeri fürdéssel.

- Mit vennél, ha sok pénzed lenne?

- Annyi pénzem nem lesz, de a Porsche 928 GT-t. Az bitang jó. Azt hamar meg tudnám szokni.

Utoljára frissítve: 2015. november 22., vasárnap 10:27
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!