A+ A A-

Újjászületett! - 923-as troli-pótkocsi

Egy évvel ezelőtt még igencsak viharverten festett a több mint fél évszázados, 923-as pályaszámú ÁMG gyártmányú trolibusz pótkocsi. A rozsda által pusztított jármű végül mégsem lett az idő vasfogának martaléka.  Szakértő kezek munkához láttak, hogy felújítsák az egykor nagy népszerűségnek örvendő és különlegességnek számító trolibusz-pótkocsik egyikét.

 Az első trolibusz a fővárosban 1933-ban állt forgalomba a Vörösvári út és az Óbudai temető között. Ez a járat egészen 1944-ig, Budapest ostromáig közlekedett. A budapesti trolibusz közlekedést 1949-ben támasztották fel, de akkor már csak a pesti oldalon. Az első nagy járműcserére a '60-as évek elején került sor, bár akkoriban nagyon fontolgatták, hogy leépítik a troli közlekedést, hiszen az olajárak igen alacsonyak voltak. Ez ma már elképzelhetetlen, persze akkoriban sem tartott sokáig, a '70-es évek olajválsága igazolta a trolik szükségességét. De visszatérve a '60-as évekre. 1961-ben, azaz 51 éve szerezte be a Fővárosi Villamosvasút azt a pótkocsit, amit most a BKV pár hónap alatt korhűen felújított. Korai leselejtezése miatt a 923-as pályaszámú trolibusz-pótkocsival mindössze néhány évig utazhattak a fővárosban közlekedők. A 26 ülőhelyes kocsik beszerzését 1960-ban kezdte meg a FVV, és folytatta 1963-ig, az utolsó darabok érkezéséig. A trolibusz-pótkocsikat a vontatáshoz szükséges átalakításon átesett Ikarus-60T trolibuszok mögé kapcsolták. Ám a későbbiekben az Ikarus-60T-ket csuklósították, és ennek következtében 1965 és 1968 között az FVV az ÁMG pótkocsikat kiselejtezte. Így a járművek csupán néhány évig színesíthették a fővárosi tömegközlekedést. Ezek a trolik leggyakrabban Zuglóban, a 75-ös vonalán közlekedtek.
A 923-as pályaszámú egyedet a BKV megőrizte, majd felújította. A most már újra gyönyörű vörösben pompázó kocsi a szentendrei Városi Közlekedési Múzeumban méltó helyet is kapott a többi legendás jármű között. Az érdeklődők, akik találkozni szeretnének a „régi ismerőssel, vagy akik először szeretnék megcsodálni a közlekedéstörténet egyik különleges darabját, hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között, mindössze 320 forintért megtehetik ezt.

Utoljára frissítve: 2014. március 29., szombat 14:16
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!