A+ A A-

3 látványosság egy belépőjeggyel!!!

Április 11-13-ig szin­te megszámlálhatatlan látványossággal telnek meg a mozdony fűtőházak és a park teljes területe, ahol az „Old­timerek Hétvégéje”-re valóságos vidámparkot varázsolunk a Vasúttörténeti Parkból!

A két mozdony fűtőházban elegáns kiállítótermek lesznek berendezve, ahol gyönyörű oldtimer autók, oldtimer motorok és katonai járművek lesznek kiállítva. A fűtőházak előterében szintén veterán autók lesznek elhelyezve, naponta változó összetételben.  A park 1-es „moz­donyforgató”-jánál oldtimer gőzmozdony kiállítás, a 2-es „mozdonyforgató”-nál oldtimer vasúti kocsi kiállítása lesz látható, idegenvezetőkkel bemutatva. Nem csak nézni lehet majd, hanem fel is lehet rájuk mászni.  Sőt!  Egy igazi Truman gőz­mozdony vezetőfülkéjébe is be lehet szállni a bátrabbaknak, a kormos arcú masiniszta mellé. Az oldtimer gőzmozdony 3 napig fog nosztalgiavonatoztatni.
A rendezvény 100.000 négyzetméternyi területén interaktív programok sokasága fog működni és rengeteg látványosság szórakoztatja majd a közönséget. A családosok számára ez a hétvége maga lesz a paradicsom! Hat szerelvénnyel fog működni a kerti vasút, robogni fognak a hajtányok és a sínautó, lovak fogják húzni az „omnibusz”-t. Ki lehet majd próbálni a mozdonyforgatót és fel lehet szállni az oldtimer buszokra is, ahol igazi kalauz lyu­kasztja a jegyeket. A gyerekek népi ját­szótéren játszhatnak majd és kipró­bál­hat­ják a vurslit is, ahol egész nap tekeri majd a verklis a zenegépét. Megnézhetik a gye­rekek a vasútmodell kiállítást és ingye­nes arcfestést kaphatnak. A rendezvény területén bolyongva kedvenc rajzfilmjeik mesefiguráival találkozhatnak. A felnőttek is örülhetnek majd, hiszen ingyenes cso­koládé, pálinka és borkóstoltatáson vehet­nek részt a rendezvény mindhárom napján.
Aki nem akar sorban állni, az jöjjön pén­teken!  Az Orient csarnokban ingyenesen használhatják majd a gyerekek az autós szimulátorokat. Jó hír a felnőtteknek, hogy az Oldtimerek Hétvégéjén be fog mutat­kozni egy újdonság is, az oldtimer verseny­autó szimulátor, melynek segítségével a régi idők legendás versenypályáin lehet majd körözni, korabeli oldtimer verseny­autókkal. A füves és sétányos területeken lesznek majd a vendéglátó egységek: grill ételek, saslik, pörkölt, üdítők, minőségi kávék, kürtős kalács, falusi lángos, vatta­cukor, népművészeti mézeskalács, stb…
Az „Oldtimerek Hétvégéje” kiegészítő rendezvénye lesz 2014-től a „Kalandjárók Kiállítás”, ahol az érdeklődők hajókat, lakóautókat és a szabadidő eltöltéséhez szükséges eszközöket ismerhetnek meg. Itt lesznek majd láthatók a legújabb sze­mély és kisteherautó modellek, motorok, quadok, kerékpárok, horgász és vadász felszerelések, valamint túra felszerelések. A „Mini Magyarország” területen hazánk régi építészeti remek­művei láthatók majd makettek formájában. A „Kalandjárók Kiállítás” az „Oldtimerek Hétvégéje” be­lépőjeggyel ingyenesen lesz látogatható! Akik csak a Szabadidő Kiállí­tást szeretnék látogatni, azok számára 990Ft lesz a be­lépőjegy. Ezen a rendez­vényen is lesznek ingyenes programok: arcfestés, mászófal, állatsimogató és is­meretterjesztő fog­lal­kozás. A gyerekek shetlandy pónikon is lovagolhatnak.
A rendezvény ideje alatt öt parkolóban összesen 1.200db parkolóhely áll a lá­to­gatók rendelkezésére.
Az „Oldtimerek Hétvégéje” - további ese­ményeiről, a belépőjegy árakról és kártya­elfogadási lehetőségekről a www.oldtimershow.hu címen találhatók további részletes információk.
Sok szeretettel várunk kicsiket és na­gyokat egy csodálatos helyen, egy va­rázslatos napra, az Oldtimerek hétvégéjén!     

Bővebb információ:

www.oldtimershow.hu

Utoljára frissítve: 2014. április 22., kedd 16:09
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!