A+ A A-

EGYéniség - BKV-Ikarus 260T

Csak egyetlen példány rótta belőle Budapest útjait. Közel húszéves fővárosi szolgálata alatt a 600-as pályaszámú BKV-Ikarus közös fejlesztésű troli az összes vonalon megfordult. Menetrend szerint utoljára 1995 augusztusában a 72-es vonalán szállította az utasokat. Most eredeti pompájában a Városi Tömegközlekedési Múzeumban tölti nyugdíjas éveit.

 Amikor 1974-ben a Fővárosi Tanács úgy határozott, hogy fejleszteni kell a trolibusz közlekedést, hamar azzal a problémával találta szembe magát, hogy nincs erre a feladatra hazai gyártó. Így hát összedobták, ami éppen házon belül volt, amiből egy majd' két évtizedig jól szolgáló trolibusz született. A BKV vásárolt az Ikarustól egy 260-as karosszériát, amibe egy kiselejtezett ZIU 5 típusból kinyert főáramkörű villamos berendezést épített. Így született meg a 600-as pályaszámú 260T. A prototípus 1975-ben készült el és hamarosan meg is kezdte a próbafutásokat. Megmagyarázhatatlan okokból kezdetben meghagyták a trolivá avanzsált Ikarus eredeti Volán-sárga színét és csak másfél éves troliként való szolgálat után festették át pirosra.

Hirdetés

Habár a prototípus életképesnek bizonyult, sorozatgyártásra sosem került sor. A Nagy Testvér ugyanis ekkor már jóval olcsóbban tudta szállítani ZIU-9-es trolikat, mint amibe a házilagosan összeállított 260T trolik kerültek. Pedig az árán kívül minden más a magyar troli mellett szólt. Jobb volt a rugózása, ami a rázós macskaköves utakon stabilabb áramszedő kapcsolatot jelentett, de manőverezni is könnyebb volt vele a kisebb tengelytávolságának köszönhetően, az utastér elrendezése is kedvezőbb volt, nem utolsó sorban pedig biztosított volt az alkatrész utánpótlása is. Nem úgy, mint a ZIU-knak, amikbe sokszor Ikarus alkatrészeket szereltek. De ahogy napjainkban is, az anyagi kérdések akkoriban is felülírtak minden más szempontot. Érdekes, hogy a vele párhuzamosan fejlesztett csuklós változatának tömeggyártása viszont mégis megvalósulhatott. A 260-as troli utóéletének még két momentumát érdemes megemlíteni. A '80-as évek során egyszer még készült egy trolibusz Ikarus 260-as karosszériával, igaz már Ganz elektronikával, de az a próbafutást követően Weimarba került, ahol 1986 és 1992 között szállította az utasokat. A mi 260T-nk utoljára 2008-ban a trolibusz-közlekedés 75. évfordulója alkalmából állt újra hadrendbe a Stadionok és a troli telep között.

Utoljára frissítve: 2015. máj. 01., péntek 11:27
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!