A+ A A-

Mobilitás 2014 - Újra él az Autószalon

2014.11.21-én délután, az ünnepélyes sajtótájékoztató után a nagyközönség részére is megnyitotta kapuit a Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásár.

A több mint száz éves múltra visszatekintő kiállítás tíz év után tudott ismét létrejönni Gablini Gábor a GÉMOSZ elnöke, és egyben az egyik legnevesebb hazai kereskedőház névadójának szervezésében. Ahogy a megnyitón elmondta az elmúlt években a válság megtizedelte a hazai gépjármű-kereskedői hálózatot és mára már csak az igazán stabil, és megbízható üzletpolitikát folytató márkakereskedők tudtak talpon maradni. A gyakorlatilag nonprofit alapon létrejövő rendezvény kiállítóit jellemzően ők alkotják, és megvalósulása jól mutatja, hogy az iparág túljutott a mélyponton. Az eladási adatok ismét kezdenek növekvő trendet mutatni mind a személyautó, mind a haszongépjármű üzletágban.

A SYMA Rendezvényközpontban helyet kapó eseményen a kiállítók standjain népszerű autómárkák legújabb modelljeit tekinthetik meg a látogatók, és a Puskás Ferenc Stadion körül kialakított pályán pedig több mint 80 tesztautó kipróbálására nyílik lehetőség.

infi c

20 márkakereskedő 24 márkája vesz részt a vasárnap estig megtekinthető kiállításon. A háromnapos rendezvény célja, hogy megmutassa a nagyközönség számára, hol tart napjainkban a járműipar, mik a legújabb trendek, és mik a legfontosabb, Magyarországon is megjelenő újdonságok.
Több, a pár héttel ezelőtt a Párizsi Autószalonon bemutatott új, vagy megújított modell is megtekinthető a rendezvényen – hívta fel a figyelmet Kovács Ákos, a kiállítás főszervezője. Ilyen például a hamarosan az európai piacon megjelenő új Ford Mondeo, az év végén piacra kerülő új Volkswagen Passat, a formai igazításon átesett és új motorokkal felszerelt Peugeot 508-as, vagy az Infiniti sepciális kiadású SUV-ja, a QX70 S Design. A sportosabb autókat többek között a Peugeot RCZ-R, vagy a teljes mértékben hazai gyártású új Audi TT képviseli.

Természetesen városi kisautókban sincs hiány, az új Hyundai i10-est és a farmotorossá alakított harmadik generációs Renault Twingo-t is ki lehet próbálni. A Citroen standján a fő látnivaló természetesen a márka idei nagy dobása, C4 Cactus. Ugyanakkor a négykerekű csodák mellett a motorozás szerelmesei sem maradnak újdonság nélkül, mivel a Harley Davidson itt mutatja be 2015-ös kollekcióját, benne a már nálunk is megvásárolható Road Glide Speciallel és az új Street 750-tel.

opel c

A rendezvényen a hagyományos autók mellett az elektromos járművek is kiemelt szerepet kapnak, amiket nem csak megtekinthetnek, hanem a fedett tesztpályán ki is próbálhatnak az érdeklődők. A már ismertebb környezetbarát meghajtású kocsik mellett olyan különlegességek is láthatók a kiállításon, mint az Audi A3 e-tron, a Volkswagen e-up, a kifejezetten áru- vagy személyfuvarozásra kifejlesztett Nissan e-NV200 haszonjármű, vagy a Kia Soul EV, a koreai márka legújabb elektromos autója.

Bővebb információ: www.mobilitas2014.hu

Képgalériánkat az oldal alján találhatjátok...

Utoljára frissítve: 2014. december 13., szombat 11:01
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!