A+ A A-

Otthon halkítsd le!

Brabus CLS Shooting Brake Brabus CLS Shooting Brake

Vadonatúj modell a kombi CLS, de a Brabus már kész programmal várja az ügyfeleit.

Kezdjük rögtön egy pontosítással: a Shooting Brake nem kombi! Ugyan hasonlóan ötajtós és relatíve nagy a csomagtere, de itt nem a teherszállító képesség az elsődleges szempont. Őszintén szólva, picit a Shooting Brake is sántít, mert műfaját tekintve három ajtóval lenne az igazi, de ennyi csúsztatás belefér. Ez egy ízig-vérig stílusos, trendi kifejezéssel lifestyle, azaz extravagáns életmódautó, amelynél a forma, az összhatás felülír minden szabályt, és aki megveszi, nem az esetleges hátrányokkal foglalkozik. Például azzal, hogy a kupészerűen lejtő tető miatt a hátsó utasok fejtere valószínűleg kicsi. Na és? Az a könnyed, leheletfinom mozdulattal rajzolt ív a fontos, ahogy a CLS véget ér, más nem számít.

Tudta-e, hogy?...

Bodo Buschmann, a Brabus alapító-tulajdonosa minden saját autóját fe­ketére fényezteti, mert ez a kedvenc színe.

Amíg az első generációs CLS csak meghökkentett, a másodiknál már úgy érezte a Mercedes-Benz, hogy iskolateremtőként tovább kell lépnie, hiszen a fő konkurensek, az Audi (A7) és a BMW (6-os GranCoupe) időközben válaszoltak a kihívásra. A CLS Shooting Brake voltaképpen nem a semmiből jött, tanulmányként két éve ismerjük, ám gyanúra adott okot, hogy aprólékosan kidolgozták – szinte borítékolható volt a sorozatgyártás. A Brabus pedig nem véletlenül a legnevesebb Mercedes-Benz nemesítő, így a gyári kiadással szinte együtt már kínálja a saját programját, amely a teljes CLS Shooting Brake palettára kiterjed.
Akinek nem futja a legdrágább és sportos öltözékbe bújtatott CLS 63 AMG verzióra, annak a bottropi csapat többféle aerodinamikai kiegészítővel szolgál (LED fényekkel vadított lökhárítók, szélesebb sárvédők, küszöbök, légterelők), igény és pénztárca szerint Pur-R-Rim műanyagból vagy könnyű szénszálas anyagból készítve. A kerekeknél a 20 colos méret a menő, mintázatát tekintve féltucatnyi felniből mazsolázhatnak a vevők, kérhetik festve, polírozva, és természetesen a legjobb Pirelli, Continental és Yokohama abroncsokkal szerelve. A futóművet a specialista Bilstein közreműködésével dolgozta át a Brabus, keményebb hangolással, 35 mm-es ültetéssel. Ezekkel a módosításokkal dögösebbé varázsolhatók még a dízelek is, amelyek teljesítménynövelő kúrán eshetnek át.
A 250 CDI BlueEFFICIENCY motorja az ECO PowerXtra D4 csomagnak köszönhetően 31 lóerővel tud többet, nyomatéka 560 Nm. A 350 CDI BlueEFFICIENCY a váltóval is trükközik. A műhelyben 45 perc alatt telepíthető új D6S vezérlő szoftver a 7G-TRONIC sebességváltó programválasztójával dolgozik szinkronban: Eco üzemmódban csak a nyomatékot emeli 620 Nm-re, míg Sport állásnál 265-ről 313 lóerőre ugrik a teljesítmény. E csúcs-dízel 5,9 másodperc alatt szökken 0-100-ra, végsebessége 250 km/h.
Benzines fronton a 300 km/órás tempóig hajszolható, B50 jelzésű CLS 500 átirat kereken 500 lóerővel és 720 Nm nyomatékkal rendelkezik, de akinek megalomániás hajlamai vannak, a CLS 63 AMG dupla turbós, 5,5 literes V8-asán is reszeltethet. A B63 méltó a Brabus névhez, 620 paripája és 1000 Nm nyomatéka őserővel mozgatja a közel kéttonnás gépet, amely 4,2 másodperc alatt elintézi a százas sprintet, eszeveszett száguldásának pedig elektronikai gáttal szabtak határt 320 km/óránál – eddig terjed ugyanis a gumiabroncsok biztonsága. Különlegesség a csak ehhez a modellhez kínált, változtatható hangzású nemesacél sportkipufogó: a V8-as dübörgése a kormányról szabályozható. Sport üzemben teljes erőbedobással zengi énekét, de hazaérve a Comming Home gombbal lehalkítható – nem éppen elegáns, B63 tulajhoz illő viselkedés, ha a fél utca fültanúja a garázsba állás procedúrájának.
A belső átalakításokkal a Brabus a tőle megszokott profizmust mutatja fel, kár is belemenni a részletekbe, olyan széles az anyag-, illetve a színválaszték, hogy mondhatni, csak a technikai korlátok szabnak határt az egyedi igények kielégítésének.

 

Utoljára frissítve: 2013. február 06., szerda 13:31
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!