A+ A A-

Amerikai álom - Hennessey HPE700 Twin Turbo

John Hennessey, az űrhajósból lett tuningmester tucatnyi márka modelljét kezelésbe veszi, de a szíve csücske a Chevrolet Corvette.

Örök vita: vajon melyik az igazi amerikai sportkocsi? A kronológia a Chevrolet Corvette mellett áll, de sokan a Ford Mustangra esküsznek, nem is szólva a klasszikus izomutókért rajongókról. Egy biztos, a Corvette kiállta az idő próbáját (ahogy a Mustang is), 62 éves fennállása során jelenleg a hetedik generációnál tart a típus. A C7 Stingray alapverziót 6,2 literes, 450 lóerős V8-as hajtja, a gyárilag kihegyezett Z06 azonban már 625 lovas, de a texasi Hennessey Performance (HPE) mindegyikhez kínál teljesítménynövelést. Az autókat zömmel nem a műhelybe beadott donorokból, hanem önállóan árulják, ettől függetlenül az árakat szimplán a tuningra vonatkozóan adják meg. A számok a teljesítményeket jelölik, a szívómotoros HPE600 12500, a duplaturbósok közül a HPE700 18500, a HPE800 55000, míg a csúcs HPE1000 68000 amerikai dollár ellenében vihető haza. Nem mellékes, hogy a HPE rendkívül kényes a minőségre, ezért a „felhúzott" HPE600 erőforrásra 3 év/36 ezer mérföld garanciát vállal.
Az alumíniumblokkos LT1 kódjelű V8-as a keverékképzését illetően a legmodernebb irányt képviseli, azaz közvetlen befecskendezéses, ám a vezérlése némi túlzással a kőkorszakot idézi a nyomórudas OHV megoldással. A hengerűrtartalom változatlanul 6,2 liter, de a gyári erőforrással más rokonságra nem törekedtek a HPE mérnökei. Jóformán mindent kicseréltek a műhelyben: saját tervezésű dugattyú, új szívó-, kipufogó-, és hűtőrendszer készült, két hatalmas turbófeltöltőt is felszereltek, továbbá vadonatúj programot írtak a vezérléshez, hogy meglegyen a 707 lóerő. A sebességváltót az ügyfél választja, a szerkezet a Porsche 911-hez (991) hasonlóan hétfokozatú kézi, vagy hatfokozatú bolygóműves automata lehet. Akárcsak a szívómotornál, itt szintén jár a gáláns HPE garancia. 

Hirdetés


A menetteljesítmények az európai szupersportkocsik tükrében is imponálók, ami azért is fontos, mert a Corvette bevalottan szeretne közelebb kerülni az elithez. A HPE700 normál gumikkal 3,3 másodperc alatt gyorsul 0-60 mérföldre (0-96 km/h), de a 0-100 km/h is biztosra vehetően bőven 4 másodpercnél kevesebb. A tengerentúlon sztenderdnek számító negyed mérföldes (0-400 m) táv ideje 10,7 másodperc – ekkor 207 km/h a tempó -, a végsebesség 335-340 km/h. Külön extraként gyorsulási futamokon használatos puha, jobb tapadású, úgynevezett drag tyres szett kérhető, de a HPE nem közli, hogy ezzel pontosan mennyi faragható le az időkből. A fék karbon kerámia kompozit rendszer, ezzel biztosra mentek, és a legnevesebb gyáraknak fejlesztő, illetve beszállító Brembo mellett döntöttek. A futóművet sem akárkik, hanem a három legnépszerűbb amerikai autóversenyben többször bajnok Penske Racing mérnökei alakították át – ez a sportfelfüggesztés motortuning nélkül is beépíthető a Corvette Z06-osba, az ára nagyjából 8000 dollár. A H10 Monoblock könnyűfém felni 20 colos, alapfelszerelésként Michelin Pilot Super Sport gumiabronccsal szerelve.
A karosszériát szénszálas műanyag elemekkel (légterelők, küszöbök) öltöztették fel, és ezek hatékonyságát szélcsatornában le is tesztelték – a készlet végül CarbonAero néven lett bejegyezve. Természetesen a dekoráció ugyancsak fontos, tucatnyi lehetőség áll rendelkezésre, és minden autóban van egy plakett, amelyen exkluzív sorszámozás található. Az utasteret alaphelyzetben bőrrel kárpitozzák, de ezen a szinten nem kérdés, hogy a vásárló dönt a színről (vagy színekről), és persze kérhető Alcantara, esetleg más egyedi anyag.

Utoljára frissítve: 2015. április 23., csütörtök 12:58
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!