A+ A A-

A nép ereje - B&B Volkswagen Golf R 2.0 TSI

A B&B Volkswagen Golf R 2.0 TSI megoldásában az a jó, hogy nem kell egyből mindent megépíteni, aki szeretne lépésenként haladni a tuningban, könnyen megteheti.

Általában kétféle rajongótábor jellemző a tuningra. Vannak, akik pénzt, időt nem kímélve azonnal és minden területen a végleteket ostromolják, és vannak, akik apró lépésenként haladnak. Utóbbi kicsit olyan, mint a fotózás: az ember vesz tanulni egy alapgépet egy „mindenes" objektívvel, aztán vásárol mellé egy olcsóbb teleobjektívet, aztán egy makrót, majd 1-2 év gyakorlás után lecseréli a gépvázat komolyabbra, végül jönnek sorban a komolyabb objektívek. Mire észbe kap, már komoly tudással és drága eszköztárral rendelkezik. Valahogy így kell elképzelni ezt a B&B Volkswagen Golfot is.
A siegeni műhely nem tegnap kezdte a szakmát, már 30 évvel ezelőtt is voltak finomított Audik, Volkswagenek, Porschék, amelyek a B&B Automobiltechnik logóját viselték. Kicsi, de megbízható, minőségi munkára törekvő vállalkozás, ezért lehetnek a mai napig piacon. Az aktuális Golf VII sokak számára a kompakt kategória jelenlegi etalon autója, így nem meglepő, hogy tuningalapként is népszerű.

Hirdetés

Hogy jól nézzen ki (optikai tuning), nincs szükség a legdrágább változatokra, például a GTI-re, az alapmotoros kivitel is szépen felöltöztethető, ám vannak, akik az ellenkezőjére esküsznek: egyszerű, majdnem gyári külső meglepő tartalommal. A B&B nem aprózta el, a 300 lóerős, 380 Nm nyomatékú turbós Golf R csúcsmodellhez nyúlt hozzá, de nem véletlenül, mert ebben 4MOTION összkerékhajtás garantálja a kiváló tapadást, és a teljesítménynövekedés miatt erre szükség van. A műhely három lépcsőben kínálja az erősítő szetteket. Az 1300 euróba kerülő Stage 1 nem sok trükköt tartalmaz, nagyobb töltőnyomással és átprogramozott befecskendezéssel 360 lóerőt és 450 Nm hoztak ki a 2,0 literes hengerűrtartalomból. A Stage 2 már komolyabb beavatkozást igényel, a turbót, a szívórendszert és a motorvezérlést is érinti az „operáció", amely 3950 euróért 385 lóerővel és 485 Nm nyomatékkal kárpótol. Akinek maradt némi aprója, sportkatalizátort és módosított kipufogót kérhet, amivel 399 lóerőre ugrik a teljesítmény. A Stage 3 egy jó használt autó árába kerül, de a tuningban eleve nincsenek észérvek, így nem érdemes lovagolni a B&B kasszájába befizetendő 9850 eurón. Ebben új, a gyárinál nagyobb turbó fújtat, és a motor minden porcikáját a 420 lóerő és 530 Nm igényeihez méretezték. Durva számok ezek egy kompakt autóban, olyannyira, hogy a cég direkt a Stage 2 menetteljesítményeit árulta el, teret adva a fantáziának, mire lehet képes az über-Golf, melynek sebességmérőjét 320 km/h-ig skálázták. Már a gyári Golf R sem megy rosszul, hiszen 5,3 másodperc alatt futja nulláról a százat és 19,3 alatt a kétszázat, a siegeni gép viszont 4,5 és 17,5 másodperc alatt tudja ugyanezt.
Természetesen az építésből nem maradhat ki a felfüggesztés és a fék sem, sőt a profik éppen ezekkel a komponensekkel kezdik, mert jobb futóművel és erősebb fékkel jelentően kitolhatók a szériamodellek határai. A darabonként megvásárolható alkatrészektől (rugók, stabilizátorok, lengéscsillapítók) kezdve a komplett, akár állítható szettekig minden megvalósítható, utóbbi már 1800 eurótól rendelhető. A gumiabroncsok mérete 235/30 R20, a 8,5 x 20 colos, egyrészes felnik mögött bőven van helye a nagyobb hatásfokú, négy- vagy hatdugattyús fékeknek.
Az utastérben nincsenek csodák, a Golf R eleve sportos hangulatú: alul lapított, vaskos, háromküllős kormánnyal, remek oldaltartású bőr-szövet kárpitos ülésekkel rendelkezik, ám ez nem zárja ki az egyéni igények megvalósítását. És ahogy a tuningban jól ismert mondás tartja, a határ a csillagos ég...

Utoljára frissítve: 2015. július 28., kedd 09:36
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!