A+ A A-

Lopakodó - Bentley Continental GT by Vilner

Egy autóját megunó Bentley-tulajdonos bolgár műhelyre bízta a kocsiját. Téved, aki sufni tuningra gondol.

Tény, hogy a videó megosztó csatornák rogyásig vannak olyan keleti államokban felvett klipekkel, ahol a szakadt Ladákra felcsavarozott vasalódeszka szárny nem vicc, hanem nyers valóság. Bulgária sem a precíziós termékeiről híres és valljuk be, az autó tuning hallatán sem ez az ország ugrik be elsőre senkinek. A közhelyszerű kivételek azonban mindig erősítik a szabályt: a bolgár Vilner évek óta jelen van a nemzetközi porondon, igaz, elsősorban belsőterek átalakításával foglalkozik.

Hirdetés

Jelen esetben viszont az történt, hogy az ügyfél egy zöld Bentley Continental GT-vel állított be, megunta a brit bombázót és kívül-belül valami ütős újdonságra vágyott, a gyárinál több lóerővel, combosabb nyomatékkal. A fiúk szabad kezet kaptak, így valószínűleg a pénz nem jelentett akadályt. Első körben remek grafikával skiccek, vázlatok készültek, megtervezték a légterelőket, az új lökhárítókat, a diffúzort, a felniket és minden apróságot, továbbá a belső ötletei is ekkor kezdtek körvonalazódni. Amíg a karosszériások felkészültek a totális szétbontásra, a motorszerelőknek is bőven akadt tennivalója. A 6,0 literes, duplaturbós W12-es óriásgép teljesítményét kerek 100 lóerővel 560-ról 660-ra, a forgatónyomatékot 650-ről 780 Nm-re növelték. Ezzel nem vállaltak nagy kockázatot, mert maradt az állandó összkerékhajtás biztosította jó tapadás. A százas gyorsulás ideje nem publikus, de a 325 km/h-s végsebesség igen – eredetileg 318-cal tudott száguldani a kupé.
Az autóhoz közben elkészültek a vadonatúj, jobb légellenállású karosszériaelemek. A látvány mellett a méretek is megváltoztak, elöl öt, hátul nyolc centiméterrel szélesebb a Vilner Continental GT, amely saját megoldásokat villant: az első kerékjárat mögötti nyílás törésvonala alul (küszöb) és felül (ajtó) egyaránt folytatódik. A hátsó kerekekhez ugyancsak tettek egy-egy nyílást. A tulajnak elege volt zöld dukkóból is, helyette bestiális megjelenést garantáló grafit szürkét kért, ráadásként matt felülettel, fekete keréktárcsákkal.
Ez a sötétség aztán rátelepedett az utastérre, amely műanyagot csak néhány kapcsolónál és gombnál vonultat fel (középkonzol, ülésállítók). A Vilner a műszerfali dekorációknál trükkösen polírozott fém mellett döntött, ezek látványra egységesen krómhatásúak, csillognak, holott a felületük matt. A halványszürke faberakások is csodaszépek, madárszem és madártoll mintázattal. A kéttónusú kárpitozás színösszeállítása elegáns, a bordó és a fekete nagyon jól kiegészíti egymást. A biztonsági övek bordók, az üléstámlákba hímezett szárnyas Bentley-logó szintén, valamint a váltókar és az ülőlap ugyancsak kapott bordó betétet. A kárpitozást klasszikus recepttel, azaz bőrrel és Alcantarával kombinálták – jutott mindenre a padlótól a kormányon és a műszerfalon át a plafonig. Cobra-stílusúak a fejtámlával egybeépített, elektromosan állítható ülések, természetesen memóriával és fűtéssel kiegészítve.
Összességében kalapot lehet emelni a Vilner előtt. A drága brit kupé már eleve megosztó típus, de a műhely jó érzékkel nyúlt mindenhez. A karosszérián komolyan „faragtak", ehhez képest nem ültek fel fordítva a lóra, az új elemek nem giccsesek és a lopakodós szín is illik az autó karakteréhez. A motorban bőven van tartalék, de 660 lóerő és 780 Nm nem kevés, nem is beszélve a bőven 300 km/h feletti végsebességről. A belsőtérben pedig most is azt hozták a bolgárok, amit eddig tudtak, a profizmust, mind ötletben, ízlésben, mind kivitelezési minőségben. Szóval lehet nevetni a gagyi Zsigulikon, a Jaguarrá épített Zaporozseceken, ettől függetlenül a keleti régióban ugyanúgy akadnak komolyan vehető tuning műhelyek, ahová a legdrágább autót is nyugodt szívvel be lehet adni.

Utoljára frissítve: 2015. november 22., vasárnap 10:15
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!