A+ A A-
Hirdetés
Hirdetés

Pofozógép - Jaguar XFR-S

Jaguar XFR-S Jaguar XFR-S

Elkészült minden idők leggyorsabb utcai Jaguar limuzinja, amely német csúcsmodellekkel versenyez.

Az XF sorsdöntő volt a Jaguarnak. Aligha túlzás kijelenteni, hogy a típus sikertelensége csődbe rántotta volna a patinás brit márkát, amelyet vélhetően új tulajdonosa, az indiai Tata sem menthetett volna meg. Az S-Type utódjának tekinthető XF elsőként izgalmas részlettekkel felvértezett tanulmányként jelent meg, majd a végleges változat némiképp csalódást okozott, főként visszafogottabb, jellegtelenebb orrkialakításával. Azonban eme kesergés a múlté, a Jaguarnál tudták, mit csinálnak, és az időközben végrehajtott ráncfelvarrással előhúzták a kalapból a „régi” arcot, amellyel helyrebillent a formai egyensúly.
Az XF helyzete nem irigylésre méltó. Egyrészt a Jaguar márkanév a sportos és elegáns luxusautó világszerte elismert szinonimája, tehát magasak az elvárások, másrészt olyan piaci ellenfelek sorakoznak fel, mint az Audi A6, a BMW 5-ös, vagy a Mercedes-Benz E-osztály. A Jaguar próbálja a lépést tartani, a motorkínálatban korszerű, nagy teljesítményű dízelek és tekintélyt parancsoló V8-as benzinesek tűnnek fel, újabban itt a Sportbrake kombi, a sportos irányzat kedvelőinek pedig az 5,0 literes, 510 lóerős, kompresszorral erősített XFR keresi a kegyeit. A németek azonban feljebb léptek egy szinttel, és házi boszorkánykonyhájuk exkluzív termékei mércék a szupersportos prémiumautók között – igen, az RS6, az M5, és az E 63 AMG a szóban forgó három muskétás. A tehetősek bolondulnak ezekért a valóban bivalyerős, a legkisebb bokabiccentésre is hátba vágóan gyorsuló, de közel kéttonnás saját tömegük miatt igazi sportkocsiknak aligha nevezhető monstrumokért, ezért jobb híján a Jaguar is elkészítette saját izompacsirtáját.
A hajtáslánc szinte tálcán kínálta magát. A kétajtós, kétüléses XKR kupé megvadított változata, az XKR-S már bizonyított, és semmi nem akadályozta, hogy a receptet újra alkalmazzák, ám ezúttal az XF igényei szerint fűszerezve. A fejlesztési munkálatokat az egyedi Jaguar és Land Rover modellek gyári specialistája, az ETO részleg végezte, teljes körűen a motor, a futómű, a fék, és a karosszéria vonatkozásában. Az XFR-S 5,0 literes, közvetlen befecskendezéses (SGDI), változó szelepvezérléses (DIVCT), kompresszoros V8-as benzinmotorja plusz 40 lóerővel, valamint 55 Nm forgatónyomatékkal múlja felül az alapot adó XKR hajtóművét, azaz 550 lóerő és 680 Nm zúdul a hátsó kerekekre. Az automata Quickshift sebességváltó nyolc fokozat között barangol villámgyorsan, a kormányról egy-egy finom pöccintés a művelet, és visszakapcsolásoknál csak úgy záporoznak a gázfröccsök, miközben durrog a kipufogó. Ha a vezető padlógázt nyom, nehéz a sorsa a 295/30-as méretű hátsó Pirelli abroncsoknak, melyeket 20 colos, hatküllős Varuna alufelnire húztak – elöl 265/35-ös gumik találhatók.
A Jaguar XFR-S a gyár eddigi legerősebb és leggyorsabb négyajtós szériamodellje. A motor fent ismertetett adatain túl ez számokban kifejezve 4,6 másodperces 0-100-ig tartó gyorsulást, illetve 300 km/órás végsebességet jelent. Utóbbinál meg kell jegyezni, hogy ezt a tempót a Jaguar önként vállalta, azaz a korlátozott színválasztékban (fekete, fehér, piros, kék, szürke) rendelhető autó gyorsabb lehetne, de a száguldásnak elektronikai határolás vet véget – sebaj, így biztosan lesz feladatuk a privát tuning műhelyeknek is. Az új karosszériaelemek javítják az aerodinamikai tulajdonságokat, egyedül a hátsó légterelő zavaró, amely hatásosan növeli ugyan a hátsó tengelyre jutó leszorító erőt, ám idegenül, mondhatni hivalkodóan hat a feltűnő szteroid kúra ellenére is eleganciát sugárzó Jaguaron. Az utastér szintén visszafogott, a bőr és a szénszálas, vagy alumínium betétek mellett a több helyen felfedezhető kék díszvarrás csempész sportos hangulatot a fedélzetre.

Tudta-e, hogy?...

Az XF elődje, az S-Type is kapható volt sportos R köntösben, orrában 4,2 literes, 400 lóerős, kompresszoros motorral.

Utoljára frissítve: 2014. január 16., csütörtök 09:31
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!