Mint vezetőnek, Böröndi Tamás napjai nagy részét  a Vidám Színpad foglalja el. Október elején volt egy bemutatójuk, december 18-án lesz a következő és aztán egy szilveszteri kabaréval is előállnak.

– Mióta van jogosítványod?
– Érettségi után szereztem meg és a barátnőm Trabantját vezettem először. Apámnak 1962 óta volt kocsija. Az Állami Népi együttessel sokat utaztak külföldre. Egy németországi turnéjuk alkalmával egy magyar származású férfinél többen is vásároltak autót. Ő egy bogárhátú VW-t. Az indexe olyan volt, hogy oldalt egy kar emelkedett ki, és az egy bizonyos sebesség felett úgy elhajlott, hogy az ablakon kinyúlva kézzel kellett lecsapni. Aztán később vett egy jobb kormányos VW-t. Többször előfordult, hogy megállított minket a rendőr és a bal oldalon ülő mamámnak kezdett magyarázni, hogy milyen hibát követett el. Ő meghallgatta, és amikor elindultunk, akkor látszott a rendőr arcán a teljes értetlenség. Főiskolás koromban az unokatesóm 500-as kis Fiatját vezettem.

– Mi volt az első sajátod?
– Egy 126-os Polski Fiat. Mindenféle plusz lámpákkal, csecsebecsékkel volt felszerelve. Ezzel sokat jártam Debrecenbe úgy, hogy négyen ültünk benne. A következő már egy Zastawa volt, egy kicsit nyugatibb autó. Egyszer Egerből 45 perc alatt feljöttem Pestre egy előadásra.

– Ezek saját pénzből kijöttek?
– Spóroltam, de a papám néha besegített, ha nem volt elég. A Zastawa után egy amerikai barátomnak adtam pénzt és befizetett a Konzumexben egy grafit szürke Nissan Sunny-ra.  Menő volt, de életem első és utolsó karambolja is azzal történt.  Egy nő nem adta meg az elsőbbséget, belém szállt és egy betonoszlopnak csapott úgy, hogy eltűnt az autó hátulja, de nekem semmi bajom nem lett. Az unokatesóm egy ausztriai bontóból szerzet egy ilyen autó-hátsót, és egy autószerelő barátom összeszerelte. Később fillérekért be lehetett hozni törött autókat, és így vettem egy VW Golf-ot. Hoztam 323-as Mazda-t is, de azzal a rendbehozatal után nem jártam. A Golf-fal egyszer elmentem egy barátomhoz, és távozáskor azt láttam, hogy hiányzik a komplett zár. Akkor úgy lopták a kocsikat, hogy kiszedték a zárat, valahol a közelben csináltak hozzá kulcsot és úgy vitték el. Szerencsére időben észrevettem és még sokáig használhattam. Aztán volt itthon egy autókiállítás, ahol Nyertes Zsuzsa és én is leelőlegeztünk egy Mitsubishi Lancer-re. Zsuzsi barátja vitt ki minket Bécsbe egy Honda Legend-del. Amíg kiértünk, útközben annyit beszélt arról, hogy ő egy Hondáért megy, hogy kint be se mentünk a Mitsubishi szalonba, hanem a Hondánál kötöttünk ki. Mivel három autót vettünk, olyan kedvezményt kaptunk, hogy még az előleget is érdemes volt veszni hagyni. A következő autóm is Honda Civic lett, de utána új autót már nem vettem.

– Most mivel jársz, és mit csinálsz benne?
–  Ez egy Volvo XC 90. Hét üléses, és a fellépésekhez ez nagyon praktikus, kiváló használati eszköz. Klasszikus zenét hallgatok vezetés közben, de korábban sokszor tanultam szöveget az autóban.

– Hogyan vezetsz?
– Defenzíven, és valamiért jó érzékem van a beállásokhoz. Korábban szabálytalanabb voltam, de most bekapcsolom a tempomatot 130-ra és nem száguldozok. Gyerekeim vannak, szerelmem, nem kockáztatok.

– Mi volt a legnagyobb sebességed?
– Volt egy Mazda Xedos 9-em, amit autópályán meghajtottam. 200 felett jártam, amikor elhúzott mellettem egy Saab, és beleremegett az autóm.

– Más emlékezetes autós élmény? 
– Volt a Hungaroringen egy Audi-s rendezvény. Nekem megengedték, hogy egyedül is menjek, de aztán beültetett egy tesztpilóta maga mellé. Ő olyan bátran vezetett, ahogy én soha nem mertem volna. Egyszer pedig a Mecsek rally-n voltam mitfahrer.

– Mi volt a legjobb autó, amivel mentél?
– Egy Saab. Városban egy tankkal mentem vele 400 km-t, de Split-be tempomattal szintén csak egy tank kellett, ami 800 km. Kb. 70 literes lehetett a tankja. Láttam szétszedve is ilyen autót. Fantasztikusan biztonságosra volt építve az utastér. Volt Toyota Land Cruiser-em is, amiből egyszer a sztrádán teljesen kifogyott a benzin. Abba 100 litert tudtam tölteni.

– Mi volt a leghosszabb táv, amit egy huzamban levezettél?
– Budapest-München és onnan tovább a Brenner- hágón keresztül le a Cote d’Azur-re egészen Nizza-ig.

– Ha sok pénzed lenne, mit vennél?
– Egyszer a nyolcvanas években vezethettem egy Maserati-t.  Nem hivalkodó, de nagyon szép. Egy olyat.