A most harmadik generációjánál járó Touareg már 17 éve, hogy a német gyártó zászlóshajójának számít. Az időközbeni frissítések alkalmával szinte mindig megkapta a legújabb technikai fejlesztéseket, és bár 2017 óta Észak-Amerikában már nem forgalmazzák, máig a modellkínálat csúcsán helyezkedik el. Nekünk legutóbb a Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI teszt során volt alkalmunk próbálni, és nyugodtan kijelentjük, hogy már-már a prémium szintet ostromolja az autó.

A szalagról legördülő egymillió darab járművet most egy különleges kiadással ünneplik, mely, ha külsőségeiben kevésbé is, de minőségében annál inkább többet ad.

A Volkswagen Touareg ONE Million Puglia bőrrel behúzott ülései mellé, természetesen hozzátartozik az azonos anyaggal bevont autókulcs is.

A Volkswagen Touareg ONE Million Puglia bőrrel behúzott ülései mellé, természetesen hozzátartozik az azonos anyaggal bevont autókulcs is.

Az autó egy teljesen új Sechura bézs karosszériaszínben is rendelhető 20, illetve 21 colos keréktárcsákkal, de a külsőt gazdagítja a sötétített hátsó lámpa, a küszöbpanel a ONE Million felirattal és a B oszlopon elhelyezett, szintén a jubileumra emlékeztető embléma.

A belső tér szintén stílusos megoldásokat kapott, melyről többek között azok a Puglia bőr üléshuzatok gondoskodnak melyeket a hírek szerint a gyártó eredeti olajfalevél kivonattal színezett. A ONE Million első üléseinek felső részét és az ajtók belsejét csúcsminőségű, borostyánbarna gyémántmintázatú varrással díszítették.

Az összhatás kedvéért ugyanezekkel az elegáns mintákkal aztán találkozhatunk a műszerfalon, a kormánykeréken, és a váltókaron is, de hogy a lelkünk semmiképpen ne szenvedjen csorbát, még az autó kulcsát is bevonták a nemes bőrrel. A 80.880 eurónál, azaz mintegy 26 és fél milliónál kezdődő ünnepi kiadás itthon ugyan nem kerül forgalmazásba, de a márkakereskedéseknél leadott rendeléssel természetesen mi is elérhetjük.