Annak ellenére, hogy minimális mértékben hosszabb az elődjénél, 175 kilóval kevesebb a súlya, a lendületes tetőív pedig 29 milliméterrel laposabb lett, atlétikusan elegánssá téve így az Insignia Grand Sportot. A csomagtartó 490 – 1450 liter befogadóképességű lesz az új modellben.

Nem vitás, hogy a megújulás az Insignia Grand Sport előnyére vált kívül és belül egyaránt.

Nem vitás, hogy a megújulás az Insignia Grand Sport előnyére vált kívül és belül egyaránt.

Az új Opel Insignia Grand Sport már bevezetésekor turbómotorok és új generációs sebességváltók széles palettáját kínálja, mint például a minimális súrlódású, csúcs-hatékonyságú nyolcfokozatú automatát is. Az Insignia új, nyomatékvektoros, intelligens összkerékhajtása kategóriájának egyik legkiforrottabb rendszere, és egy teljesen új, öt lengőkaros hátsó futóművel társul.

Két elektromos működtetésű lamellás tengelykapcsoló helyettesíti a differenciált, és viszi át precízen, egyedileg az erőt a két hátsó kerékre – függetlenül az útminőségtől, nedvességtől, hótól vagy jégtől. Kanyarban nagyobb forgatónyomaték jut a hátsó-külső kerékre, miáltal nagyon pontosan fordul rá az ívre az Insignia Grand Sport. A rendszer már a másodperc töredéke alatt reagál a gázadásra, így stabilabb az autó, könnyebb irányítani.