Ha előkerül a szivacs, a törlőkendő, és egy-két spriccni, máris fényesítés közben találjuk magunkat, hogy a vezetés örömein kívül a tisztaságot és a saját tulajdon teljesebb élményét élhessük át.

A használati utasítást és az általános szabályokat mindig tartsuk be! A tűző napon mosott autó 40-60 fokos fényezésébe könnyű ismeretlen kemikáliákat égetni. A 130-al becsapódott rovarok, a fákról hulló gyanta, útról felverődő apró kátránycseppek eltávolítása mind különös próbatételt jelentenek.

A XADO rovaroldó folyadék univerzális nagy testvére a Sonax Xtreme gyurma formában is ajánlott, amit polírozás előtt mindenképpen javaslunk bevetni. A tiszta felületre kent hatékony polírpaszták a fiatal és a lemattult felületek újjáépítését is elvégzik, a gyorsviaszok pedig hetekig taszítják a szennyeződéseket.

A beltér tisztítás ma már a szilikon spray-nél kifinomultabb módszerekkel operál, mivel igényesen különbséget teszünk gumi, műanyag és bőrök vegyi befogadóképessége közt. Ugyanígy kell különbséget tennünk az ülések kárpittisztító szerei és a kabriók vászontetőinek impregnálószerei közt, de külön szereket használhatunk a teljes motoros ruházatra tetőtől talpig.

Autónk előtt a nagy ápolásigényű alufelnik miatt is hajlongjunk keveset, majd a tornagyakorlat végén igazítsuk meg ruházatunkat tükrös krómfelületekben, melyeket szintén speckó szerekkel fényesítettünk vakítóra.

A felületek élettartama jócskán kitolható a megfelelő ápolószer alkalmazásával.