A 15. Budapesti Oldtimer Show nagyszabású jubileumi fesztivált szervez, ahol az ünnepi alkalomból meghosszabbított nyitva tartással, és a megszokottnál is több programmal várja a látogatókat. A nemzetközi elismertségnek köszönhetően minden eddiginél nagyobb számban szerepelnek majd a külföldi gyűjtők és klubok ritkaságai.

Idén is számos meglepetéssel vár Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása, az Oldtimer Show.

Idén is számos meglepetéssel vár Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása, az Oldtimer Show.

A prioritási lista első helyén a nagyon öreg, antik besorolású oldtimerek szerepelnek ismét. Hazánkban például az idei kiállításon találkozhatunk első ízben egy a világon is egyedülálló ritkasággal, a 104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója. Ezt a fakerekű óriásautót még 1916-ban gyártották elektromos és benzin vegyes meghajtással, 1920-ban gőzmotort építettek bele. Az eredeti állapotban lévő fakerekű oldtimer autó a mai napig működőképes.

100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók mellett láthatók lesznek régi traktorok, buszok, teherautók, kerékpárok és számos antik tárgy kiállítása. Ötszáz veterán jármű kerül bemutatásra, minden típusból csak 1-1, a fellelhető legszebb példány. Idén sem marad ki a nem túl távoli történelmünk szerves részét képező szocialista autók kiállítása. A folyamatos kutatómunka eredményeként az évről-évre nagy sikert arató KGST autók ismét gazdag felhozatallal lesznek láthatóak.

Az Oldtimer Show kiállítási anyagának összeállítását a szervezők közel 1 éves előkészítő munkája előzte meg.

Az Oldtimer Show kiállítási anyagának összeállítását a szervezők közel 1 éves előkészítő munkája előzte meg.

 

Persze az Oldtimer Show ma már nem csupán kiállítás, hanem olyan nagyszabású családi program, amely számos más élménnyel nyújt egész napos kikapcsolódást minden korosztály számára. A park 10 hektáros területe megtelik látványossággal és pezsgő élettel egy teljes hétvégére. Az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok mellett, a külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, közöttük a klasszikus amerikai nagyvasakat, teherautókat, buszokat, vagy éppen a különböző katonai járműveket.

A gyermekekre idén még több játék vár! Állatsimogatók, légvár, íjászat, arcfestés, kézműves foglalkozás, játszótér, tűzoltás imitáció, de a park minden interaktív programja is üzemelni fog: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgató és egy igazi gőzmozdony. A Tuning- és Sportautó Kiállítás keretében retro tuning autók és versenyautók is láthatóak lesznek, de a sínek szerelmesei szintén találnak kedvükre valót. A Nagy-parkban lesz Gőzmozdony kiállítás, Vasúti kocsi kiállítás, valamint Terepasztal és Vasútmodell kiállítás is.

Az Oldtimer Show ma már nem csupán kiállítás, hanem olyan nagyszabású családi program, mely számos más élménnyel nyújt egész napos kikapcsolódást minden korosztály számára.

 

A hagyományőrzés jegyében ismét megrendezésre kerül a nagysikerű Kolbászvásár, de az ínyencek meglátogathatják a Gasztro utca és Kézműves Vásárt is, ahol házi kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb kézműves ételekből lehet majd vásárolni.  Az Oldtimer Show további eseményeiről, valamint a tömegközlekedési, parkolási lehetőségekről és egyéb információkról a www.oldtimershow.hu címen vagy a www.facebook.com/oldtimershow oldalon találhatók további részletes információk.