A Disznótoros Kolbászfesztivál ismét elhozza számunkra a hagyományos vidéki hangulatot és ízeket egy csodálatos hétvégére. Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások várják a látogatókat. A 10 hektáros területen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget 3 napon át, és ahogy az minden évben lenni szokott, a veterán autók szerelmesei is megtalálhatják a kedvükre való időtöltést.

A múltidézés jegyében a hagyományőrző folklór mellett a szebbnél szebb veterán autókból és motorokból is ízelítőt kaphatnak a látogatók

A múltidézés jegyében a hagyományőrző folklór mellett a szebbnél szebb veterán autókból és motorokból is ízelítőt kaphatnak a látogatók

 

A múltidézés jegyében így a hagyományőrző folklór mellett a szebbnél szebb veterán autókból és motorokból is ízelítőt kaphatnak a látogatók, a Vasúttörténeti Parkban minden év áprilisában megrendezendő Oldtimer Show előzeteseként. A fesztiválon látható lesz több veterán traktor, stabil motor, de gazdag programot ígér a gőzmozdony-és vasúti kocsi kiállítás is.

A külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, az oldtimer teherautókat és buszokat, a kisebb méreteket kedvelők számára pedig a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítással készültek a szervezők. Mindemellett természetesen nappal a park összes interaktív programja üzemelni fog, a gőzmozdonyozás, a kerti vasút 5 szerelvénnyel, hajtányok, mozdonyforgató, sínautó vagy éppen a lóvasút.

Egész napos kikapcsolódás kortól és nemtől függetlenül az egész családnak.

Egész napos kikapcsolódás kortól és nemtől függetlenül az egész családnak.

 

Persze, ha már disznótoros a budapesti kolbászfesztivál, akkor nem maradhatnak el a nálunk szokásos és minden ízében hagyományőrző disznóvágás és disznófeldolgozás bemutatásától sem. Élőben láthatja a közönség hogyan vágtak disznót és készítették a kolbászt a nagyapáink. Természetesen az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni a Csabai Tájházban, illetve meg lehet vásárolni a számos Békés megyei kolbászkészítőt dicsérő füstölt kolbászt és disznótoros terméket is.

A budapesti kolbászfesztivál kulturált kikapcsolódást nyújt a családoknak, bőséges gasztronómia kínálatot az ínyenceknek és felhőtlen mulatozást mindenkinek, melyről a kiállított oldtimerek mellett rengeteg folklór műsor, zenei program, és számos neves fellépő gondoskodik majd.

Érdemes tehát mielőbb megváltani a belépőjegyet, mely elővételben a www.kolbaszfeszt.hu oldalon lehetséges. Természetesen a helyszínen is meg lehet majd vásárolni a belépőjegyeket mindhárom bejáratnál, készpénzzel és bankkártyával egyaránt.

Fesztivál nyitva tartása: péntek 12:00-22:00, szombat 09:00-22:00, vasárnap 09:00-20:00

Az Disznótoros Kolbászfesztivál további eseményeiről, valamint a tömegközlekedési és egyéb információkról a www.kolbaszfeszt.hu címen vagy a www.facebook.com/kolbaszfeszt találhatók további részletes információk.