Vitathatatlan, hogy a Ceed egy sikertörténet a koreai gyártó életében, hiszen már a Kovács Miklós formatervező nevével fémjelzett 2006-os első generáció esetében is gyorsan népszerű lett az autó. Könnyen befogadható vonalaival és folyamatos technológiai fejlődésével pedig napjainkban is remek eladásokat produkál.

A legújabb változata, a Kia XCeed crossover bőrbe bújt kiadása pedig az új dizájnnal újabb vásárlói rétegeket próbál meg elcsábítani. A motorválasztékot illetően az induláskor a három benzines közül az 1 literes háromhengeres 120 lóerővel, az 1.4-es négyhengeresek 140 illetve 204 lóerővel érkeznek.

Az első képek alapján a Kia XCeed crossover formára szabott vonalai is legalább annyira sikeresek lehetnek, mint az eddigi modellváltozatok.

Az első képek alapján a Kia XCeed crossover formára szabott vonalai is legalább annyira sikeresek lehetnek, mint az eddigi modellváltozatok.

A kétféle 1.6-os dízel 115 illetve 136 lóerős teljesítményt biztosítanak majd számunkra, de jövőre az ígéretek szerint egy lágyhybrid és egy konnektoros kiadást is kapunk majd. A Kia XCeed crossover méretek a tengelytáv tekintetében pontosan megegyeznek a többi Ceedével, de az XCeed első és hátsó túlnyúlása nagyobb az ötajtósénál, elöl 25, hátul 60 mm-rel.

A hosszabb hátsó miatt, így a változatlan tengelytáv ellenére is 31 literrel nagyobb, 426 literes csomagtartót sikerült kialakítani, ami a hátsó üléstámlák ledöntésével akár 1 378 literesre is bővíthető. A kizárólag elsőkerék-hajtással, hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos automatával rendelhető autó gyártása 2019 augusztusában kezdődik, és még az idén elindul az értékesítés is. Kia XCeed crossover ára az alapváltozat esetében 6.5 millió körül várható.