Hamarosan érdekes, új típussal jelennek meg a csehek, hiszen ez elmúlt hónapok alatt már jól beharangozott Skoda Scala bemutató a vásárlók részére is megtörténik. Érdekes, mert valószínűleg ismét újrapozícionálásba kezd a gyártó a márkapalettáján, ami persze legtöbbször áremelkedést is jelent.

Az újdonság gyakorlatilag a hamarosan kivezetésre kerülő Rapid helyére érkezik, de minőségben inkább a jelenlegi Octavia színvonalát és térbőségét próbálja meg felvenni. A Skoda Scala méretek ezt hellyel-közzel lehetővé is teszik, hiszen hosszúsága 4362 mm, szélessége 1793 mm, amihez az Octaviától mindössze 2 centivel kisebb tengelytávolság párosul.

A hírek szerint egy egészen jó minőségű utastérre is számíthatunk, amit valószínűleg az új Skoda Scala ára szintén hűen fog tükrözni.

A hírek szerint egy egészen jó minőségű utastérre is számíthatunk, amit valószínűleg az új Skoda Scala ára szintén hűen fog tükrözni.

Az utastér szintén szintet ugrik, és mind az anyagminőségben, mind a felszereltségben túllép már a Rapidon. Az első információk legalábbis ezt próbálják érzékeltetni számunkra. A Skoda Scala motorválaszték induláskor öt változatot kínál majd, három benzinest, egy dízelt, és később érkezik egy CNG kiadás is.

Az egyliteres benzines 95 illetve 115 lóerővel, az 1,5-ös 150 lóerővel lesz elérhető, az 1,6-os dízelmotorral szerelt pedig szintén 115 lovat kap majd maga alá. Ami viszont nagy kérdés, hogy mennyi lesz a Skoda Scala ára, hiszen ha eltekintünk a különböző akcióktól, listaáron a legolcsóbb Octavia is 6 millió fölött van, de az alap Rapid is közelít az 5 millióhoz. Ahhoz, hogy a sokkal jobbnak ígért Scala ide beférjen, pontosabban váltani tudja majd a Rapidot, valószínűleg tovább kell, hogy dráguljon az Octavia, ami azért már további kérdéseket is felvethet…