Egyáltalán nem bonyolult

Az idősebb autósok egy része gyakran ódzkodik az online megoldásoktól. Nem csoda: aki nem a digitális világban nőtt fel és nem is szereti kifejezetten a számítógépeket vagy okoseszközöket, gyakran megnyugtatóbbnak érzi a személyes, fizikai ügyintézést. Ez alól az autópálya matrica vásárlás sem kivétel. Mi sem egyszerűbb, mint bemenni egy benzinkútra, elmondani, mit szeretnénk, bediktálni a rendszámot és kifizetni. Nem kell félni attól, hogy elrontjuk vagy nem sikerül a kártyás fizetés.

Azonban nem érdemes félni az online értékesítési felületektől (pl. autopalyamatrica.hu) sem. A felhasználói felületük nagyon egyszerű és könnyen áttekinthető. Néhány kattintással és a szükséges információk bepötyögésével már a fizetési felületnél is vagyunk, amitől szintén nem kell félni, mert teljesen egyértelmű. (És biztonságos is, ezek a fizetési megoldások ugyanis nagyon komoly biztonsági rendszerrel vannak felépítve, nem kell tartani tőle, hogy valaki ellopná a pénzünket.)

Autópálya matrica vásárlás

Miért érdemes online megvenni?

Röviden azért, mert sokkal gyorsabb, mint útba ejteni egy benzinkutat csak ezért. Szó szerint egy-két perc alatt el lehet intézni. És még számítógép sem kell hozzá, telefonról ugyanígy nagyon könnyedén intézhető.

De itt még nem állnak meg az előnyök. Az autópálya matricákat értékesítő felületek, honlapok ugyanis közérthető formában tartalmaznak minden olyan információt, amelyre kíváncsi lehet az ember. Az áraktól kezdve a különféle kategóriákon át a büntetésekig és egyéb szabályokig minden megtalálható, így nagyon könnyen tájékozódhatunk, ha nem vagyunk biztosak valamiben.

Az online vásárlás emellett csökkenti annak az esélyét, hogy az ember esetleg elfeledkezik a matricáról. Ugyanis ha előre, a pakolás előtt vagy közben intézi az ember az autópálya-matrica vásárlását, nem kell tőle félni, hogy másnap az elindulás előtt esetleg elmarad. Mert amikor épp nagyon fáradt vagy stresszes az ember – vagy épp a gyerkőcöket kell rávenni a felöltözésre és készülődésre, előfordulhat, hogy elfelejti megvenni a matricát, aztán jön a büntetés.

De az online vásárlási lehetőség akkor is jól jöhet, ha a pályára felhajtva jutott eszünkbe, hogy elfelejtettünk matricát venni. A szabályozás értelmében felhajtás után még van egy óránk megvenni az e-matricát, így el tudjuk kerülni a büntetést. És ha nem egyedül utazunk, elég megkérni egy utastársunkat, hogy a telefonján intézze el a matricavásárlást, így még attól sem kell tartanunk, hogy esetleg nem találunk benzinkutat az egy óra lejártáig.

Képek forrása: Freepik