A leggyakoribb hibák autó távirányítóval és megoldásuk

Az elektronikai eszközök sok fejfájást okozhatnak, nincs ez másképp az autó távirányítóval sem. Következzenek a legtöbbször előforduló meghibásodások, lehetséges okaik és a megoldások, amelyek egy részét akár saját kezűleg elvégezheted.

1. Hiába próbálkozom, nem nyílik az autó távirányítóval

Kevés annál kellemetlenebb dolog történhet egy autóssal, mint amikor hirtelen működőképes távirányító nélkül marad. Ez különösen problémás lehet, ha nincs a közelben pótkulcs, hiszen ilyenkor teljesen kizárhatjuk magunkat az autóból. De vajon mi állhat az autó távirányító nyitás probléma hátterében? Íme pár lehetséges magyarázat!

  • Lemerült az elem a távirányítóban: Az egyik leggyakoribb okot a távirányítóban található lemerült elem jelenti. Általánosan kijelenthető, hogy 1-2 évente szükséges cserélni az elemet – ellenkező esetben kellemetlen meglepetés érhet minket. Érdemes az elemcserével profi szakembert megbízni, aki garantáltan jó pótelemet használ és szakszerűen végzi a cserefolyamatot. Az otthoni elemcsere során könnyen költséges hibát tehetünk az érzékeny elektronikában.
  • Megsérült a távirányító: Látsz bármilyen sérülést a gombokon vagy a távirányító egyéb részein? Érte nedvesség az érzékeny eszközt? A meghibásodást könnyen okozhatja egy beragadt gomb, véletlen a távirányítóba folyt folyadék vagy egyéb sérülés. Ilyen esetekben gyakran távirányító csere szükséges.
  • Lemerült akkumulátor az autóban: Másik gyakori probléma az autó akkumulátor lemerülése – ilyenkor a távirányító hibátlanul működik, azonban a zárrendszer képtelen elektromos energia hiányában kinyitni az autó ajtaját. Megoldást jelenthet az autó bikázása, akkumulátor feltöltése vagy cseréje.
  • Nem működik a programozás a távirányítóban: Előfordulhat az is, hogy a távirányító elfelejtette a programozást vagy elvesztette a kódját. Míg az előbbi esetben szükséges szakember segítségével újraprogramozni, az utóbbi esetben megoldást jelenthet néha a gyújtás ráadásával a távirányító gombjainak nyomkodása. Amennyiben a kódot így sem menti el a távirányító, fordulj szakemberhez!
  • Meghibásodott zárrendszer: Végül pedig a meghibásodott zárrendszer is állhat a probléma hátterében. A műszaki probléma megoldásához általában autóvillamossági szerelő segítségére van szükség.

Azt javasoljuk, hogy készülj legalább egy pótkulccsal a kellemetlen esetekre, így felkészült leszel a váratlan helyzetekben is. Érdemes viszont tudni, hogy az autó kinyitása kulcs nélkül is lehetséges, azonban ehhez mindenképp szakemberre lesz szükséged.

2. Új távirányítót vettem és nem nyitja az autót

Hiába vásároltál új autókulcsot, mégsem sikerül kinyitni vele a járművet? Ennek oka egyszerű, az új kulcsot szükséges programozni ahhoz, hogy működjön. A programozáshoz profi szakember kell, így ezt egyedül nem tudod elvégezni.

3. Néha sikerül kinyitni, néha pedig nem

Ismerős a dühítő helyzet, amikor sietsz valahova és pont akkor bemondja az unalmast a távirányító, majd pár másodperc elteltével mégis kinyitja az ajtókat? A magyarázat sok esetben egyszerű: a nyomógomb sérült vagy elhasználódott. Ilyenkor a gombszerkezet vagy a távirányító cseréje jelenthet megoldást.

4. Távolról nem működik megfelelően

A parkolóba sétálva megnyomod a nyitó gombot, azonban nem történik semmi, közelebb érve viszont gond nélkül nyílik az autó. Mi lehet a magyarázat a csökkenő hatótávra? Szinte biztos, hogy az elem kezd lemerülni, így a távirányító által kibocsátott jel erőssége gyengébb. Az elemcserével gyorsan és egyszerűen orvosolható a hiba.

Autó távirányító

Villám Autónyitás: villámgyors segítség, amikor a legnagyobb szükség van rá

Szeretnél felkészülni a váratlan és kellemetlen helyzetekre? Akkor tartsd észben, hogy a Villám Autónyitás sérülésmentes autónyitás szolgáltatást nyújt Budapesten, és bárhol az országban! A több mint 5000 bajbajutott autóson segítő profi szakember, 100% nyitási garanciát vállal, így kockázat nélkül igényelheted a szolgáltatást. Az autózár nyitás szolgáltatáson túl, helyszíni távirányító javítást, programozást, vagy elemcserét is igénybe vehetsz. Mentsd el a +36-20/575-1595 számot és biztos lehetsz abban, hogy lesz kihez fordulni a kellemetlen helyzetekben!

Képek forrása: Freepik