Bár a Toyota Highlander méretek mindezidáig elsősorban a tengerentúli ízlésvilágot voltak hivatottak kiszolgálni, a japánok, – talán a szintén nem aprócska RAV4 sikerén felbuzdulva -, most elérkezettnek látták az időt Európára is.

A modell bevezetésével a japán gyártó legnagyobb SUV modellje kerül a kontinens szalonjaiban, és a Highlander méretei valóban sok mindent elárulnak. Ennek a cirka 2 tonnás országúti szörnyetegnek a hosszúsága ugyanis 4.95, a szélessége1.93, a magassága pedig 1.73 méter, amelyhez 2.85 méteres tengelytávolság párosul.

A Toyota Highlander hybrid utastere, némi költői túlzással, már egy kisbusz méreteit idézi magunk elé.

A Toyota Highlander hybrid utastere, némi költői túlzással, már egy kisbusz méreteit idézi magunk elé.

 

Az nem is kérdés, hogy a Highlander Hybrid teljes értékű hétüléses, főleg, hogy a második üléssor egy 180 mm-es sínen csúsztatható előre-hátra, így a leghátsó sorban is kényelmesen elfér két felnőtt.

A csomagok számára alapból mintegy 658 literes helyet szabtak a tervezők, melynek mérete a második és harmadik sori ülések síkba döntésével, akár 1909 literig növelhető.

Ennek a méretes gépnek persze a mozgatásáról is gondoskodni kell, amit jelen esetben a Toyota Highlander hybrid technológiája biztosít. Az összkerék meghajtású modell 2.5 literes benzinese, az első- és hátsó elektromotorok, valamint a nikkel-hybrid akkumulátor tökéletes összhangban dolgoznak, melynek eredményeképp akár 6.6 liter körüli fogyasztást is produkálhatunk. Ha igaz, a Highlander méreteit figyelembe véve ez valóban nem rossz teljesítmény. A tényleges piaci bevezetés valamikor az első negyedévben várható.