A Ford új alternatívát kínál azon vásárlók számára, akik stílusos, gazdagon felszerelt és kiváló minőségű kisautót keresnek. Az ötajtós ferdehátú Ford KA+, a Ford globális kisautó-padlólemezére épül, és bár az új modell hossza 4 méternél is kevesebb, a kabinban öt ember is kényelmesen elfér.

A Ford KA méretek tekintetében valamivel rövidebb, viszont 29 mm-rel magasabb a Fiestánál. Az autó átgondolt kialakítású kabinjában úgy helyezték el az üléseket, az ajtópaneleket és a tetőburkolatot, hogy a kategória legnagyobb, 1.002 mm-es első fejtere, valamint egy 896 mm-es hátsó lábtér és 1.335 mm-es hátsó csípőtávolság várja az utasokat. A Ford KA+ utasterében egy két méter magas vezető mögé minden gond nélkül be tud ülni egy 2 méter magas utas, vagyis a kicsi kocsi, így már nem is olyan kicsi.

Az ötajtós ferdehátú Ford KA+, a Ford globális kisautó-padlólemezére épül, és bár az új modell hossza 4 méternél is kevesebb, a kabinban öt ember is kényelmesen elfér.

Az ötajtós ferdehátú Ford KA+, a Ford globális kisautó-padlólemezére épül, és bár az új modell hossza 4 méternél is kevesebb, a kabinban öt ember is kényelmesen elfér.

Minden KA+ modellen krómozás díszíti a hűtőrácsot, a karosszéria színére fényezett lökhárítókat, a kilincseket és a külső tükörburkolatokat. A kétrészes, fekete betéttel díszített hátsó kialakítás kifejezetten az európai modellek mintájára készült, és elemei egy kisebb sebességű ütközés után olcsón cserélhetők.

A belső térben a műszerfalat mutatós, szemcsés felületű anyag borítja, és a kabin burkolatai tartós, modern hatású textilből készülnek. A Ford KA+ kimagasló mindennapos használati értéket kínál, igazi városi kisautónak tervezték. A csomagtér 270 literes, melyben kényelmesen elférnek a bevásárlószatyrok, de akár két nagyméretű bőrönd is. A hátsó ülések 60/40 arányban dönthetők, az apróbb tárgyakat pedig az utastérben elhelyezett 21 tárolórekesz várja.

A Ford KA+ leegyszerűsített motorkínálatában mindössze egy takarékos, új 1,2 literes Duratec benzinmotor szerepel. A 85 lóerős változatban megrendelhető erőforrás ugyanabból a motorcsaládból származik, mint a Fiesta 1,25 literes blokkja, és teljesítményét, üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását kettős független változó szelepvezérlés javítja.

A Ford KA műszaki adatok ugyanakkor jól tükrözik a mérnökök precíz munkáját. Az ötfokozatú manuális sebességváltóval összekapcsolt 1,2 literes motort úgy hangolták, hogy simán és gyorsan adja le teljesítményét, forgatónyomatéka pedig széles fordulatszám-tartományban álljon rendelkezésre. Az autó így a városban és az országúton egyaránt könnyed és kellemes vezetési élményt tud biztosítani.

A Ford KA fogyasztás alakulását tovább mérsékli a motor optimális kalibrálása, az alacsony súrlódású motorolaj használata, valamint a visszatápláló töltés, ami gyakorlatilag ingyen energiával tölti az akkumulátort, amikor az autó szabadon fut vagy fékez. A csekély gördülési ellenállású gumiabroncsok és a fejlett aerodinamikai megoldások, mint például az alsó első légterelő és a hűtőrács-nyílások optimális kialakítása, több mint 200 órányi szélcsatorna-teszt során nyerték el végső formájukat. A Ford KA fogyasztás vegyes használat során 5,0 liter körül alakul, 114 g/km CO₂-kibocsátása mellett.

A Ford KA+ belső terében a műszerfalat mutatós, szemcsés felületű anyag borítja, és a kabin burkolatai tartós, modern hatású textilből készülnek.

A Ford KA+ belső terében a műszerfalat mutatós, szemcsés felületű anyag borítja, és a kabin burkolatai tartós, modern hatású textilből készülnek.

További kuriózum, hogy az autó a kategória legalacsonyabb zajszintjével működik, hiszen még durva útfelületen, 80 km/órás tempónál is csupán 73 decibel terheli a bent ülők hallójáratait. A komfort érzetet tovább növeli, hogy a csend mellett a Ford KA+ modell bőséges alapfelszereltséget is kínál, amelyben megtalálhatók az első elektromos ablakemelők, a motoros tükörmozgatás, a távirányítós központi zár, az Elektronikus Stabilitásvezérlés, a Hegymeneti Elindulássegítő, a Sebességkorlátozó és a Ford Easy Fuel rendszer is.

Persze a vásárlók a fentieken túl számos további opció közül választhatnak, így autójukhoz elektronikus vezérlésű klímaberendezést, bőrborítású kormánykereket, sebességtartó automatikát, első ülésfűtést, DAB audiorendszert, tolatóradart, hátsó elektromos ablakemelőket, fűthető és motorosan behajtható külső visszapillantó tükröket, sötétített üvegezést és 15 colos könnyűfém keréktárcsákat is rendelhetnek.

A mérnökök alaposan átdolgozták a Ford KA+ karosszériaszerkezetét is, hogy az teljes egészében megfeleljen az európai biztonsági előírásoknak. A fokozott ütközésbiztonság és a gyalogosbiztonság érdekében több mint 8.000 órányi számítógépes törésszimulációt futtattak le, valamint az autó egy teljes körű törésteszt-programot is teljesített. Alapfelszereltséggel az új Ford KA+ ár 3.649.000 Forintos listaárral indul, de egy jól elcsípett akció keretében akár 10 százalékot is spórolhatunk a márkakereskedésekben.