Később több nemzet is lobbizott a Panama-csatorna építése, pontosabban egy olyan mesterséges vízi út létrehozása okán, amivel a Nyugat-Amerikából Európába vagy éppen a Nyugat-Európából Ázsia felé vezető hajóutat rövidíthették volna le, ám megoldhatatlannak látszott a feladat.

Feltevések szerint a Panama-csatorna építése során több mint 27 ezer ember vesztette életét.

Feltevések szerint a Panama-csatorna építése során több mint 27 ezer ember vesztette életét.

Egészen addig, amíg 1876-ban a franciák meg nem építették a Szuezi-csatornát. A gallok persze ezután úgy érezték, bárhova tudnak csatornát építeni. Létrehozták hát a nemzetközi Óceánközi csatorna-társaságot, meg lett határozva a későbbi Panama-csatorna útvonala, elkészítették a kivitelezési terveket és megszerezték a kolumbiai kormány engedélyét is a szoros átvágására.

Az építkezés költségeit azonban kissé elkalkulálták, figyelmen kívül hagyták azt az aprócska tényt, hogy amíg Szuezben a sivatag homokjába kellett árkot ásni, itt ezt a hegyekbe kell belevésni, és nem sivatagot, hanem egy olyan földrajzi területet kell átszelni, aminek a legalacsonyabb pontja is a tengerszint felett 100 méter magasan van.

Ennek ellenére a franciák nem csüggedtek, a Panama-csatorna szélessége 22, a vízmélysége 9 méterben került megtervezésre, és úgy számoltak 6 év alatt el is készülnek vele. A munkálatok 1880. január elsején kezdődtek meg a karibi térségből toborozott munkaerővel, akiket veszélyes és embertelen körülmények között dolgoztattak.

Öt év megfeszített munka után azonban kiderült, hogy lehetetlen a csatornát az óceán szintjéig kimélyíteni, ezért új tervekre volt szükség. A csatorna két végét zsilipekkel zárták le, de a munkálatok még félig sem készültek el, amikor a francia társaság csődöt jelentett, hatalmas botrányt okozva ezzel.

Miután az Egyesült Államok bedobta a nagy hírt, hogy Nicaragua területére szintén egy csatornát kíván építtetni, a befektetők feladták. Végül 1914-re az USA felügyelete alatt fejeződött be a Panama-csatorna építése.

Miután az Egyesült Államok bedobta a nagy hírt, hogy Nicaragua területére szintén egy csatornát kíván építtetni, a befektetők feladták. Végül 1914-re az USA felügyelete alatt fejeződött be a Panama-csatorna építése.

 

A Panama-csatorna építése azonban nem maradt abba, hiszen a befektetők hamar rájöttek, hogy csak úgy szállhatnak ki veszteség nélkül a dologból, ha befejezik a munkálatokat. Így egészen addig folytatódott is az építkezés, míg az USA ügyes taktikával be nem jelentette, hogy Nicaragua területére szintén egy csatornát kíván építtetni. A villámként lesújtó hír hallatára a társaság aztán már végleg bedobta a törölközőt, és eladta a beruházást. Az Egyesült Államok felügyelete alatt így végül 1914-re fejeződött be a Panama-csatorna építése, amit 17 mesterséges tó, sok kiszélesített természetes és mesterségesen létrehozott csatorna, illetve két zsiliprendszer alkot.

Az emberiség történetének legnagyobb vállalkozásai közé azért is sorolják, mert lehetetlen körülmények között, emberfeletti kitartással épült meg. A munkásokat sárgaláz, malária tizedelte, a higiéniai problémákon túl pedig technikai problémák és természeti csapások is sújtották a munkálatokat. Feltevések szerint a Panama-csatorna építése során több mint 27 ezer ember vesztette életét.

2000. január elsején, több mint nyolc évtized után, a csatorna visszakerült Panama állam fennhatósága alá. Azóta többségében szállodahajók közlekednek rajta, ugyanakkor minden ország minden hajója szabad áthaladási joggal rendelkezik. A turisták számára a mai napig nagy élmény, amikor a hajókat a zsilipfal tetején lefektetett sínpályákon haladó kis mozdonyok húzzák. A Panama-csatorna hossza 80 km, körülbelül 9 óra alatt tehető meg, és naponta mintegy 35 hajó halad át rajta.

Tudta-e: A tengeri csatornaépítés II. Ramszesz idején kezdődött. A fáraó i. e. 1250 körül építtette meg a Nílus-Vörös-tenger közötti összeköttetést.